Blog Foodie Friday

FOODIE FRIDAY: Witte chocolade cheesecake

Het is weer tijd voor een Foodie Friday! Deze keer een voor de zoetekauwen onder ons, waar ik ook zeker toe behoor. Een recept voor een heerlijke cheesecake. Ik maak deze voor heel veel verjaardag en het is altijd een succes. Het originele recept komt uit de Aller Hande, ik heb deze wel iets aangepast.

Witte Chocolade Cheesecake

Ingrediënten

 • 250 gram digestive koekjes (je kunt, als je iets anders wilt, ook bastogne koeken gebruiken! De hoeveelheid hiervan verschilt wel, probeer dit lekker uit)
 • 500 gram bevroren fruit. Hier kun je bijvoorbeeld bosvruchten gebruiken, blauwe bessen of een doosje frambozen en een doosje bramen. Wat jij lekker vindt!
 • 120 gram boter
 • 11 el rietsuiker
 • 3 el kraanwater
 • 600 gram Mon Chou
 • 8 g vanillesuiker (is meestal 1 zakje)
 • 300 gram witte chocolade
 • 125 ml Crème Fraîche
 • 3 eieren

 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ronde bakvorm (doorsnede van 24 cm) met bakpapier.
 2. Laat het fruit ontdooien. Ik doe dit door de doosjes met fruit in een bak heet water te leggen, als ze niet helemaal ontdooid zijn geeft dat niks.
 3. Maal de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in en pannetje en voeg 3 el rietsuiker toe. Voeg vervolgens de koekkruimels toe en meng dit tot een geheel. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
 4. Bak de bodem 15 minuten in de oven en laat het daarna iets afkoelen. Laat de oven wel aanstaan!
 5. Breng ondertussen het fruit met drie eetlepels suiker aan de kook in een pannetje. Laat het 5 minuten doorkoken. Schenk het vruchtenmengsel vervolgens door een zeef in een kom. Druk het laatste restje er zoveel mogelijk doorheen, ook dit kun je doen met de bolle kant van een lepel. Je kunt best een beetje van het pulp bij de saus voegen, dit geeft het een iets dikkere structuur. Als je het gladder wilt hebben kun je het altijd nog iets verder pureren.
 6. Zet de kom in een laagje koud water en laat het 15 minuten afkoelen
 7. Roer ondertussen in een kom de Mon Chou los en meng het met de rest van de rietsuiker en de vanillesuiker
 8. Hak de witte chocolade fijn en doe dit in een aparte kom. Meng dit met de Crème Fraîche.  Verwarm dit mengsel ongeveer 2 minuten op 500 watt in de magnetron, roer tussendoor om te kijken of het mengsel al glad is. Als het glad is kun je het uit de magnetron halen.
 9. Roer een voor een de eieren door het witte chocolade mengsel zodat het goed mengt.
 10. Roer dit mengsel door het Mon Chou mengsel.
 11. Schenk heet water op een braadslee en plaats deze aan de onderkant van de oven. Lekker veel water, dan stoomt het goed en blijft de cheesecake lekker vochtig.
 12. Schenk 1/3 van het Mon Chou mengsel over de bodem. Verdeel hier ongeveer 10 lepels van de vruchtensaus overheen. Herhaal deze stap totdat het Mon Chou mengsel op is. Je houdt waarschijnlijk wat van de vruchtensaus over, dit kun je bewaren om later bij de cheesecake te serveren.
 13. Maak met een vorm mooie krullen in de taart, je krijgt dan een mooi marmereffect
 14. Bak de cheesecake 1 uur in het midden van de oven. Laat de taart vervolgens eerst een half uur in de oven afkoelen. Zet hem daarna een uur op het aanrecht om de taart vervolgens nog 2 uur in de koelkast te laten afkoelen.

En dan is het smullen! Als je een stukje taart over hebt kun je dit heel goed invriezen!

Wat is jouw favoriete soort taart?

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply