Blog Travel

Travel: Fjällräven Classic 2016

 

Een zomervakantie om nooit te vergeten. Afgelopen zomer hebben Ben en ik de Fjällräven Classic gelopen! Een tocht van 110 km door Zweeds Lapland. Lees hier meer over de tocht en bekijk het fotoalbum!

Het is alweer even geleden dat we door de mooie natuur van Zweeds Lapland wandelden. Afgelopen zomer hebben wij de Fjällräven Classic voltooid. Een wandeltocht van 110 kilometer. Super zwaar, maar vooral heel erg mooi. Absoluut een aanrader als je van wandelen houdt. Helaas zijn de tickets voor de classic alweer uitverkocht, maar er zijn dit jaar ook tochten in Denemarken, USA en Hong Kong!

Onze tocht

We hadden van tevoren niet echt getraind, uiteraard wel alle spullen getest (zoals die keer in Belgie) maar bijvoorbeeld niet 20 km gewandeld met 16 kilo aan spullen in je rugzak. Dit zorgde ervoor dat de eerste dag van de tocht, zeker voor mij, erg zwaar vielen. Hoe houd je het vol? Door vooral ook regelmatig stil te staan en te genieten van de adembenemende natuur, want wat is het daar mooi! Heel puur en ruig, heel anders dan ons kikkerlandje…

Na de eerste dag raak je eigenlijk al goed gewend aan de lange afstanden die je aflegt en de kilo’s op je rug. Wat erg belangrijk is, is regelmatig stoppen en wat eten. Laat dan ook je voeten luchten, dit zorgt ervoor dat je er weer even goed tegenaan kunt!

Het weer was niet altijd even mooi, maar de omgeving maakt veel goed. De laatste dag hadden we ’s nachts sneeuw gehad, maar overdag was het echt super mooi! Wanneer je de laatste kilometers lekker in het bos en de zon aan het wandelen bent vergeet je bijna hoe moe je bent ;)

Op het kaartje hieronder zie je de tocht die we gemaakt hebben. Er waren vijf checkpoints. Wij hebben de tocht ook in vijf dagen voltooid, precies zoals gepland.

Fjallraven Classic Route

De Classic is echt een unieke ervaring. Wij willen de tocht zeker nog een keer doen, maar dan waarschijnlijk niet met Fjällräven, maar gewoon zelf. Het is dan iets rustiger waardoor je nog meer kan genieten van de uitgestrekte vlaktes en de rust die over je heen komt!

Fotoalbum

We hebben veel foto’s gemaakt, in het fotoalbum heb ik de mooiste uitgezocht. Het doet de omgeving eigenlijk nog te weinig recht. Het is echt zo mooi, dat moet je gewoon zelf ervaren! Het fotoalbum heb ik gemaakt met myalbum.com super makkelijk en handig. Ook leuk, je kunt er gelijk een album van bestellen, de video’s worden automatisch verwijderd.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Femke
    20/01/2017 at 16:02

    Mooie foto’s! Nu ik je foto’s weer zie krijg ik weer heimwee. Het was echt een ervaring om nooit te vergeten en ik zou ook graag nog eens zo’n tocht doen. Echt super!
    Groetjes Femke (we zaten na de wandeltocht samen in de bus terug naar Kiruna)

Leave a Reply