Blog Interior

Interior: Onze houtkachel

Nog heel even wachten en dan mag de houtkachel weer aan! Heel eerlijk, die mooi week die er nu aan komt. Dat hoeft van mij niet meer hoor. Ik verlang naar de tijd dat we lekker onder een kleedje, met een warme kop thee en de houtkachel aan op de bank kruipen! De gezelligheid van de kaarsjes en gewoon lekker een filmpje kijken. Ja, die herfst en winter mogen van mij wel komen!

Onze houtkachel - De Jotul. Brandend in de woonkamer.

De Jøtul  houtkachel

Nou hebben wij natuurlijk wel erg mazzel dat we een houtkachel hebben. Deze zat niet in het huis toen we het kochten, maar is er lekker snel in gekomen. Afgelopen winter hebben we al heerlijk kunnen genieten van de warmte die de kachel geeft.

Wij hebben een houtskelet huis met hetelucht verwarming. Om het echt lekker warm te krijgen moet de verwarming toch wel op 22 graden staan. Dat zorgt voor behoorlijk hoge kosten in de wintermaanden. Wanneer de houtkachel echter aanstaat is het zo warm en blijft het ook lekker warm in huis. De besparing op de stookkosten was een van de redenen waarom wij graag een houtkachel wilden. Daarnaast vinden wij de warmte van een houtkachel gewoon erg lekker.

En dus gingen wij opzoek naar een goed exemplaar. We zijn heel wat winkels binnen gelopen en hebben ook online veel gezocht. Eerst kijken wat voor design we mooi vonden en ook goed kijken naar welke capaciteit wij nodig hebben in huis.

Uiteindelijk zijn we bij deze mooi strakke Jøtul F162 uitgekomen. Een kachel in een druppelvorm waardoor deze goed in de hoek gezet kon worden en daardoor minder de kamer inkomt. Het model is er ook met zijraampjes te krijgen, maar dat heeft voor ons minder nut. De houtkachel is in het wit en zwart te verkrijgen. Gezien ons interieur veel zwarte accenten heeft, hebben wij ook voor deze kleur gekozen.

En wat zijn wij er blij mee! Staat super mooi toch?

Heb jij ook een houtkachel thuis? Ik ben benieuwd! Stuur een foto van jouw cozy momentje bij de kachel!

Bokko voor de houtkachel

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply