Blog recensies

Recensie: De Crossfire Serie van Sylvia Day

Toen het vierde deel eindelijk uitkwam moest ik deze gelijk bestellen. De Crossfire serie van Sylvia Day is een van mijn favoriete boekenseries van het moment. Lees hier meer over deze boeken en wat ik er zo leuk aan vind!

 

De boeken

Er zijn inmiddels vier boeken uit en er komt nog weer een vervolg! Ik was helemaal blij toen ik dit las aan het einde van het nieuwste boek Captivated By you. Ik heb de boeken in het Engels gelezen, maar geef hieronder de Nederlandse samenvatting. Ik zou zelf aanraden de boeken in het Engels te lezen, maar dat komt vooral doordat Engels lezen voor mij net zo makkelijk is als Nederlands en ik dan minder lang hoef te wachten op de boeken. Daarbij vind ik het verhaal in het Engels vaak beter overkomen, maar dat hangt natuurlijk ook van het verhaal af.

Bared to you

Crossfire 1: Verslaafd aan jou (Engelse titel: Bared to you)

Gideon Cross en Eva Tramell dragen beiden een beschadigd verleden met zich mee, maar hun passie en lust zijn even bedwelmend als gevaarlijk… Hij was oogverblindend, briljant, grillig en opwindend. Ik had me nog nooit tot iets of iemand zo aangetrokken gevoeld. Ik hunkerde naar zijn aanraking alsof ik aan hem verslaafd was, ook al wist ik dat mijn verdediging daar zwakker van werd. Ik was bezoedeld, beschadigd, maar hij wist zonder enige moeite bij mij de juiste snaar te raken. Gideon had zijn eigen demonen. Zijn liefde liet me niet meer los, maar het gevaar bleef dat we door ons gekwelde verleden uit elkaar gerukt zouden worden.

Reflected in you

Crossfire 2: Begeerd door jou (Engelse titel: Reflected in you)

We waren gebonden door verlangen. Onze passie voerde ons tot voorbij elke grens, naar de onweerstaanbare, scherpe rand van obsessie…
Gideon Cross. Zo prachtig als hij aan de buitenkant was, zo beschadigd was hij van binnen. Als een allesverzengend vuur stak hij het verlangen in me aan. Ik kon niet uit zijn buurt blijven. Gideon was mijn verslaving, mijn begeerte, hij was van mij. Maar mijn verleden was net zo gewelddadig als dat van hem, we waren beiden gebroken. We zouden het nooit redden samen. Het was te moeilijk, te pijnlijk. Behalve wanneer het perfect was. Op de momenten dat onze onstilbare honger en wanhopige liefde zorgden voor de meest zalige gekte…

Entwined with you

Crossfire 3: Verbonden met jou (Engelse titel: Entwined with you)

Vanaf het eerste moment dat ik Gideon Cross ontmoette, herkende ik iets in hem wat ik nodig had. Iets wat ik niet kon weerstaan. Ik zag een gevaarlijke en beschadigde ziel van binnen – net als die van mij. Ik had hem net zo hard nodig als het kloppen van mijn hart. Niemand weet wat hij voor mij geriskeerd heeft. Hoe ik vroeger bedreigd ben, of hoe duister en wanhopig de schaduwen van onze verledens zouden worden. Verbonden door onze geheimen, probeerden we de verschillen te overbruggen. We maakten onze eigen regels en gaven ons over aan het overweldigende gevoel elkaar te bezitten…

Captivated by you

Crossfire 4: Bezeten van jou (Engelse titel: Captivated by you)

Gideon noemt me zijn engel, maar hij is het wonder in mijn leven. Mijn prachtige, gehavende strijder – vastberaden mijn demonen te verslaan, terwijl hij die van zichzelf negeert. De geloften die we aflegden, zouden ons meer dan alleen fysiek met elkaar verbinden. Maar in plaats daarvan openden ze oude wonden, legden ze onze pijn en gebreken bloot en lokten ze onze vijanden tevoorschijn. Ik voelde hem uit mijn vingers glijden. Mijn grootste angst leek werkelijkheid te worden, terwijl mijn liefde sterker op de proef werd gesteld dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Op het lichtste moment in onze levens waren we overvallen door het duister uit zijn verleden, en werd alles waarvoor we hadden gevochten bedreigd. We stonden voor een onmogelijke keuze: terug naar de bekende veiligheid van onze levens voordat we elkaar kenden, of het gevecht aangaan voor een toekomst die plotseling op een onhaalbare en hopeloze droom leek…

What I Think

Zoals gezegd is dit een van mijn favoriete boekenseries. Het verhaal spreekt mij aan, ik word erin meegesleurd. Ik wil dat alles goedkomt, dat Gideon en Eva gelukkig worden. De boeken vervelen mij geen moment. Ze lezen makkelijk weg zonder te oppervlakkig te worden. Gideon is mijn favoriete personage, de wereldveroveraar die niks over zichzelf weggeeft. In het laatste boek kom je meer over hem te weten. Ik heb een aantal recensies gelezen waarin mensen aangaven dat zij de manier waarop Gideon beschreven is niet snapten, ze vonden hem te afstandelijk. Maar dit is juist precies hoe ik hem had voorgesteld. De manier van denken, de korte pragmatische manier van denken, het past helemaal bij mijn beeld van deze succesvolle man. Boek vier is veruit mijn favoriet, vooral doordat het verhaal vanuit beide personages verteld wordt. Je leert dus eindelijk meer over beide kanten van het verhaal!

Veel mensen vergelijken deze boekenserie met Fifty Shades of Grey, hier ben ik het niet mee eens. Het gaat niet over een BDSM relatie, ja er komt genoeg seks in het verhaal voor maar de details worden veel minder beschreven. Het verhaal gaat veel verder dan de seks. Het gaat over problemen die mensen hebben, hoe deze de relatie met andere mensen kunnen beïnvloeden en hoe moeilijk het kan zijn om hier overheen te komen.

Ok, volgens mij is het duidelijk. I love these books! Ik geef de gehele serie een dikke 9. Vond je Fifty Shades of Grey leuk, maar iets teveel op de seksscènes gefocused? Dan raad ik je zeker aan om deze boeken te lezen. En ik kan nu alleen nog maar wachten tot deel 5, One With you, uitkomt.. Het laatste deel van deze serie! Oh, en de filmrechten zijn ook al verkocht aan Lionsgate dus er gaan ook films komen!

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Lena Massaut
  20/09/2015 at 09:57

  Geweldige boeken serrie. Nu na deel 4 hoop ik op een deel 5. Super verhaal.

  • Reply
   Laura Kuiper
   21/09/2015 at 19:58

   Echt leuk he! En inderdaad wachten op nummer vijf… Duurt veel te lang ;-)

 • Reply
  Michele
  20/05/2016 at 20:05

  Ik heb net het boek crossfire 5 uit. Vraag mij nu af komt er nu nog een crossfire 6. Ik zou dit super vinden!! Ik ben gewoon verslaafd aan die boeken!! Het verhaal mag gewoon niet eindigen.
  Grtjeeees

 • Reply
  Sylvia
  23/05/2016 at 08:38

  Mooi boek weer maar open einden.
  Hoop inderdaad op deel 6.

 • Reply
  bi
  19/09/2016 at 11:57

  alle 5 de boeken in 2 weken uitgelezen, ze zijn inderdaad verslavend…
  iemand een idee of er intussen al een film van is uitgekomen?

 • Reply
  Nettie
  14/07/2017 at 10:23

  Is boek 5 ook uit ik heb nu 2 boek gelezen en ga zo 3 en 4 kopen en waneer kom de film uit ga zeker kijk

 • Reply
  Evelien
  12/11/2017 at 17:41

  Weet iemand wanneer de film uitkomt?

 • Reply
  Evelien
  12/11/2017 at 17:43

  Weet iemand misschien Al iets wanneer de film uitkomt?

Leave a Reply