Blog Interior

Van plantenkiller naar plantenmoeder – Alles over onze urban jungle

Echt waar, vroeger ging elke plant dood bij mij. Zelfs cactussen of vetplantjes kon ik verpesten. Tot Ids in beeld kwam. Na een strenge opvoeding; genoeg water geven, niet teveel, overleefden de plantjes het! Sterker nog, ze groeiden en bloeiden en ik kon er stekjes van maken. Mijn liefde voor plantjes was geboren! En nu staat ons hele huis vol met plantjes en ben ik eigenlijk altijd aan het bedenken wat er nog meer bij kan. In deze blog laat ik zien welke planten wij in onze urban jungle hebben en deel ik ook mijn planten wishlist!

Van plantenkiller naar plantenmoeder - Alles over onze Urban Jungle

Onze urban jungle

We hebben al aardig wat planten in huis. Het overgrote deel zijn Pilea Peperomioides of pannenkoekenplanten. Deze doen het zo goed! En zijn heel eenvoudig te stekken. Daarnaast hebben we ook twee bananenplanten. Een heb ik ook gekregen als stekje en die groeide zo hard dat ik het weer gestekt heb. Ook hebben we nog een String of Hearts, Pilea Depressa, Sansevieria Cylindrica, Alocasia Lauterbachiana, Monstera Monkey Mask, Graslelies (ook wel spider plants), een geldboom (inmiddels ook weer gestekt), Blauwvaren, Aloe Vera, een Yucca en een Goudpalm. Oh, en dan hebben we nog een paar cactussen en vetplanten.

Je leest het, het zijn er nog al wat. En met alle stekjes die ik continu maak worden het er alleen maar meer! I love it! Met een vriendin heb ik het nu zo afgesproken dat we elkaar ook stekjes geven, zo krijgen we weer iets meer variatie in de planten die we hebben. Hieronder een aantal foto’s van de plantjes uit onze urban jungle.

De wishlist

Ondanks dat we al een hele verzameling hebben, zijn er toch nog wat plantjes die ik graag zou willen toevoegen aan onze urban jungle. Waarschijnlijk ga ik van een paar planten afscheid moeten nemen voordat er echt weer wat in mag van Ids, maar voor deze parels heb ik dat graag over!

  1. Monstera Deliciosa – Deze hebben we eerder gehad, maar heeft het helaas niet overleefd. Gezien de Monkey Mask het nu zo goed doet wil ik het graag nog een keer proberen!
  2. Calathea Medallion – Die kleuren en tekeningen van het blad zijn zo mooi!
  3. Calathea Whitestar – Ook zulke mooie tekeningen! Misschien moet ik dan toch een keuze maken tussen deze variant en die hierboven…
  4. Ficus Abidjan – Hoe stoer is deze plant! Die donkere kleuren passen perfect in ons interieur!
  5. String of pearls/Erwtenplant – Zo’n leuk hangplantje dit, ik zie het al helemaal naast onze String of hearts staan!
  6. Neon Pothos – ook zo’n leuke klimplant met super mooie kleuren
  7. Een gesloten terarrium – En dan echt zo’n hele grote! Zo gaaf vind ik dat.

Valt best mee toch deze wishlist? Heb jij veel planten in huis en welke dan? En welke planten heb jij op jouw wishlist staan? Let me know!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply