Deze taart heb ik gemaakt toen het heerlijk zonnig (warm) weer was. Lekker buiten zitten en een frisse cheesecake met zomerkoninkjes en heerlijke abrikozen eten, beter kan het bijna niet. Maar dit recept is ook heerlijk met het fruit van dit seizoen, en nog makkelijk te maken ook!
De ingredienten
Voor de bodem:
- 100 gram boter
- 260 gram (1 pak) bastogne koeken
Voor de cheesecake:
- 1 schoongeboende sinaasappel (je hebt alleen de rasp nodig!)
- 185 gr zuivelspread naturel
- 6 el agavesiroop
- 250 ml slagroom
Het recept
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine
- Smelt de boter in een pan en voeg hier de koelkruimels aan toe
- Druk het mengels aan op de bodem van een taartvorm. Een taartvorm van 18-20 cm is perfect. Helaas had ik alleen een grotere, hierdoor is de taart iets plat geworden.
- zet de bodem in de koelkast
- roer de zuivelspread los met de agavesiroop (je kunt hier ook honing voor gebruiken natuurlijk) en het sinaasappelrasp
- klop de slagroom stijf (opzoek naar een goede workout? Doe dit dan met de hand!)
- spatel de slagroom door het zuivelspread mengsel. Giet dit over de taartbodem heen en laat dit minimaal acht uur (afgedekt) opstijven in de koelkast.
- En dan het leuke gedeelte! Decoreren maar. Ik heb hiervoor een bak van 250 gram aardbeiden gebruikt en 3 abrikozen, maar je kunt hier echt al het fruit wel voor gebruiken :)
Eet smakelijk!
Sinterklaas tip:
Ook al lijkt het nog ver weg, hier alvast een tip voor sinterklaas!
Met sinterklaas kun je deze taart ook versieren met pepernoten, mandarijnen en wat pure chocolade! Vervang de bastongekoeken dan ook met speculaas en het plaatje is compleet.
2 Comments
Barbara
28/09/2015 at 08:04Waar is mijn stukje? Zoiets heerlijks en mij niet laten proeven? Dat kan niet!
Laura Kuiper
28/09/2015 at 09:57Haha ;) ik maak deze taart vast nog wel een keer! Dit exemplaar was voor Annet haar verjaardag :)