Blog recensies

Recensie: The Shock of the Fall

Blijkbaar heb ik dit boek al in april 2014 gekocht, maar nog niet uit de kast gehaald. Heb ik iets gemist? Je leest het in mijn recensie van The Shock of the Fall

Shock of the Fall Book cover

Samenvatting

‘I’ll tell you what happened because it will be a good way to introduce my brother. His name’s Simon. I think you’re going to like him. I really do. But in a couple of pages he’ll be dead. And he was never the same after that.’

The Shock of the Fall is an extraordinary portrait of one man’s descent into mental illness. It is a brave and groundbreaking novel from one of the most exciting new voices in fiction. (bol.com)

What I Think

Dat ik dit boek nog niet gelezen heb ligt zeker niet aan de cover. Deze spreekt mij erg aan en heb ik zelfs vorig jaar gebruikt tijdens de OHMYBOOKATHON (Toen nog de Books & Kisses Readathon). Waarom heb ik het dan nog niet gelezen? Simpelweg omdat ik ook nog erg veel andere boeken had die ik wilde lezen.

Zoals in de samenvatting beschreven staat gaat het boek over een jongen/man met een psychische stoornis. Het boek wordt vanuit zijn persoon beschreven, hierdoor werd ik in het begin erg verward. Precies zoals de hoofdpersoon ook was. Ik raakte steeds meer aan de schrijfstijl gewend, je kunt je hierdoor juist goed inleven in de hoofdpersoon. Je begint het boek niet wetende wat er is gebeurt of hoe, maar naarmate het verhaal vordert krijg je steeds meer stukjes informatie. Het boek houd je dan ook tot het einde in spanning, pas dan weet je wat er echt is gebeurt!

The Shock of the Fall van Nathan Filer is in 2014 verkozen tot beste boek van het jaar door Costes, en dat is zeker terecht. Het is een goed geschreven boek dat je meesleurt in het verhaal.

Ik geef dit boek een 8,5. Zeker een boek dat je gelezen moet hebben. Ik raad wel de engelse versie aan, ik weet niet of de Nederlandse vertaling net zo overkomt als de originele versie.

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply