Blog

Travel update: een Italiaanse zomer

We zijn nu alweer twee weken terug in ons kikkerlandje, maar wat hebben we een mooie vakantie gehad! Lees hier meer over wat er van onze plannen terecht is gekomen.

De plannen

In eerste instantie waren we van plan om via de Stelvio pas naar de Amalfi Kust af te reizen en hier ongeveer anderhalve week te blijven om alles te zien. Vervolgens wilden we in een week rustig aan omhoog reizen. Dit is alleen heel erg anders gelopen!

De stelvio pas hebben we gereden, echt een hele mooie weg! Als je hier in de buurt komt moet je dit zeker doen. Hoe kleiner je auto hoe beter… De wegen zijn niet echt breed. Daarna zijn we inderdaad doorgereden naar Sorrento aan de Amalfi Kust,

en wat is het daar mooi! Alles wat je op de plaatjes ziet is in het echt nog tien keer mooier. Helaas was het ook veel te warm. Normaal gesproken is het rond september ongeveer 26 graden, maar toen wij er waren was het elke dag boven de 30 graden. Gevoelstemperatuur nog veel warmer. En met twee mensen die ervan houden lekker actief bezig te zijn is dat niet handig. We wilden veel wandelen en zien, maar na vier dagen zijn waren we het zat.

We hebben Sorrento zelf gezien, een poging gedaan het Pad van de Goden te lopen (maar het was zo warm dat we na anderhalf uur traplopen naar het begin van het pad, we al 3,5 liter water hadden opgedronken) en we hebben Pompeii en de Vesuvius gezien. Vooral Pompeii vond ik er indrukwekkend. Het is erg groot en er is nog heel veel goed bewaard gebleven. Heel indrukwekkend om zo’n stad die al zo lang geleden is gebouwd te zien.

Italiaanse zomer

Na deze vier dagen zijn we omhoog gegaan naar Cinque Terre. Dit op aanraden van een stel Nederlanders die we zijn tegengekomen in een propvolle bus. Cinque Terre ligt een stuk noorderlijker maar lijkt eigenlijk wel op de Amalfi Kust, veel dorpjes tegen de rotsen aangebouw. Enig verschil is dan wel dat Cinque Terre veel groener was, en de temperatuur veel aangenamer.

We zaten op een camping tussen Cinque Terre en Portofino. Beiden mooie natuurgebieden. We hebben dan ook heerlijk kunnen wandelen hier. Vooral de wandeling tussen de vijf dorpjes was erg mooi (de cinque terre). Een wandeling waar wij 7 uur over gedaan hebben, over de bergen en eromheen. Echt een aanrader. We zaten ook redelijk dichtbij Genova (Genua) hier zijn we dan ook nog een dagje geweest. Een stad met een rijke geschiedenis (veel handelslieden, columbus en meer) en veel Franse invloeden.

Na een week in dit gebied zijn we omhoog gegaan naar Oostenrijk. Hier hebben we mijn vader bezocht in Chalet Edelweiss. Een mooi vakantiehuisje in Kotschach-Mauthen. We hebben hier twee nachten geslapen en heel mooi gewandeld in een ski-gebied in Nassfeld, een half uurtje van het dorpje af.

Na deze twee nachten zijn we via Eagels Nest en Neuschwanstein in Beieren (bij Neuschwanstein hebben we nog overnacht in een hotel) weer lekker naar huis gegaan.  Engels Nest is iets wat Ben graag wilde zien, maar dit hoeven we niet nog een keer te doen. Hoewel we wisten dat het een restaurant was geworden hadden we toch gehoopt dat er meer authentieke details bewaard waren gebleven, maar naast de lift was er vrij weinig meer van over. Neuschwanstein was daarentegen wel het echte sprookjeskasteel. Dan weer wel met compleet uitgebaat natuurlijk met een rondleiding door een erg klein gedeelte van het gigantische gebouw. Maar wel erg leuk om dit gezien te hebben! Het kasteel waar het kasteel van Doornroosje op gebaseerd zou zijn.

Kortom, we hebben erg veel zien en gedaan maar toch ook heerlijk ontspannen en genoten.

Meer foto’s volgen snel!

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply