Blog

Filofax: de eerste setup

Voor mijn vakantie plaatste ik al een bericht over mijn eerste officiële Filofax. Nu ik weer terug ben heb ik er eindelijk wat mee kunnen doen! Lees hier meer over de eerste setup die ik heb gemaakt.

 

De Filofax setup

De Filofax Domino (formaat personal) werd geleverd met standaard inserts bestaande uit een diary van een week op 2 pagina’s, een aantal to-do blaadjes, notitie blaadjes, contact bladen en nog wat standaard gelinieerd papier. Helaas begon deze agenda pas in 2016. Gelukkig was ik al van plan om mijn eigen inserts te maken, dan kun je pas echt je creativiteit kwijt! En zo ben ik aan de slag gegaan.

Ik heb ook een week op 2 pagina’s lay-out opgezet maar dan met andere kleuren, een andere indeling en naar mijn mening gewoon een veel leuker uiterlijk! Daarnaast heb ik ook 3 dashboards gemaakt, dit zijn de startbladen voor september en oktober en nog een extra voorblad. Ik heb dit gedaan met de gratis tool canva.com! Je kunt hier het formaat van jouw agenda invoeren en gelijk aan de slag met allerlei gratis afbeeldingen en illustraties. Echt een hele makkelijke en handige tool hiervoor. Nadat je de inserts hebt opgeslagen kun je ze uitprinten, op maat snijden of knippen en met een perforator (ik heb zelf een eengaats perforator gebruikt) de gaatjes erin ponsen. Klaar is kees! Toch veel leuker dan de standaard inserts gebruiken?

Wat vinden jullie, zijn de inserts geslaagd?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Femke
  12/10/2015 at 00:29

  Wauw super leuk!! Ik ga er ook eventjes naar kijken. Liefs Femke

 • Reply
  Kiki
  15/10/2015 at 18:59

  Wauw super leuk!

  ik ben zelf al heel lang op zoek naar een manier om zelf mijn eigen pagina’s te maken, maar hoe heb je dat precies gemaakt via canva.com?

  ik snap er nog niet zoveel van hihi

  • Reply
   Laura Kuiper
   16/10/2015 at 08:08

   Dank je! Ik heb de maten van de pagina’s van de filofax site afgehaald, toen heb ik daarmee een nieuw project aangemaakt op canva. Je kunt dan een design maken dat jij mooi vindt en vervolgens opslaan als pdf en uitprinten! Denk bij de volgorde goed aan welke pagina op de achterkant hoort van een andere :) dat heb ik de eerste paar keer fout gedaan, maar als je dat Door hebt komt het helemaal goed!

   De gaten heb ik afgetekend met een blad uit mijn filofax en met een eengaatsperforator gemaakt.

 • Reply
  Jacqueline
  29/01/2016 at 02:26

  Hoi, zou ik eens mogen weten waar je de eengats perforator gekocht hebt?
  Groetjes, Jacqueline

Leave a Reply