Blog Travel

Travel: zomervakantie stop 3 De Dolomieten

Vakantiegids voor de Dolomieten

Afgelopen september, in de camper op weg naar Oostenrijk en Italië! Klinkt goed toch? De komende tijd neem ik jullie mee op onze reis. In kleine stapjes, anders wordt het een veel te lang verhaal. Na onze tweede stop bij de Krimmler Wasserfalle is het nu tijd voor stap 3: De Dolomieten!

Kaart vakantie 2018

Stop 3: De Dolomieten

Na de fantastische stops in Hallstatt en Krimml was het nu tijd voor de Dolomieten. Wederom een stop waar we best hoge verwachtingen van hadden en het heeft zeker niet teleurgesteld! De bergen zijn hier zo mooi! Hier willen we zeker vaker naartoe.

De camping

Toblacher See / Lago di Dobiacco

Wij verbleven op Camping Toblacher See bij de Toblacher See (of Lago di Dobiacco). De Toblacher See is een super mooi meertje in de bergen. Ook de camping was mooi. Een terrassen camping waar zowel plek was voor tenten als campers, al waren er nu vooral veel mensen met de camper. Een mooi groot toiletgebouw met alles erop en eraan en een restaurant aan het meer! Alles wat je nodig hebt dus voor een goed verblijf. Het enige wat wij misten was een hond, bijna iedereen hier had een hond mee!

In de omgeving van de camping kun je goed wandelen en fietsen. Er waren dan ook veel gasten met mountainbikes of die de dag vroeg begonnen met de wandelschoenen aan.

De camping ligt vlakbij het dorpje Dobiacco waar een aantal eettentjes zijn en een grote supermarkt. Ook is het maar een kort stukje rijden naar het begin van diverse wandelingen richting de Tres Cime. Hier later meer over. Al met al de ideal uitvalsbasis voor een verblijf in de Dolomieten!

Wat je gezien moet hebben

Er is echt zoveel te zien in deze omgeving! Wat je in ieder geval moet doen (mijn mening) is:

  • De wandeling naar de Tres Cime. Er zijn diverse wandelingen die je kunt doen, voor elk niveau is er wat wils. Er is ook een kabelbaan waarmee je omhoog kunt zodat je een wandeling om de drie pieken heen kunt doen. Dit hebben wij niet gedaan, maar is iets wat ik heel graag nog zou willen doen.
  • Lago di Braies/Pragser Wildsee. Hoewel deze plek echt super toeristisch is, is het ook gewoon heel erg mooi! Wil je niet teveel mensen tegenkomen? Ga dan vroeg in de ochtend
  • Lago di Misurina. Hoewel hier verder niet veel te zien is, is het aanblik van het hotel met de bergen op de achtergrond gewoon te mooi. Toen wij er waren was er ook een of andere rally aan de gang en zagen we dus ook nog super mooie auto’s. Ook kun je vanaf hier wel wat wandelingen maken waarmee je dus nog meer van die uitzichten krijgt!
  • Bezoek het schattige dorpje Cortina D’ampezzo. Hier vind je een leuk winkelstraatje en kun je lekker op een terrasje zitten. En ook hier geniet je weer van de mooiste uitzichten
  • Ga dus vooral lekker actief bezig! Wandelen, fietsen wat je ook wilt. Wij hebben maar een paar wandelingen gedaan en willen dan ook zeker nog eens terug om meer van dit gebied te ontdekken.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply