Blog

De Liebster Award

Een tijd geleden ben ik al door mijn lieve zus Barbara genomineerd voor de Liebster Award. Toen ook By Typical Marlies mij een lief bericht stuurde met een nominatie kon ik het niet meer laten liggen. Door de vragen die beantwoord moeten worden leren jullie mij én mijn blog weer een beetje beter kennen.

De Liebster Award

De Liebster Award is een award opgezet om de minder grote blogs in het zonnetje te zetten. Wanneer je wordt genomineerd beantwoord je de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd én nomineer je zelf weer een aantal bloggers die jij graag in de spotlight wilt zetten. Gezien ik twee keer genomineerd ben beantwoord ik ook alle vragen van beide personen!

Dit zijn de spelregels van de Liebster Award:

Liebster Award Rules

Deze regels zijn in de loop van de tijd wel iets veranderd. Zeker het aantal bloggers dat genomineerd dient te worden. De meeste bloggers nomineren 3-6 bloggers. Dat nummer is iets makkelijker haalbaar, in ieder geval voor mij. Ik volg best een aantal blogs, maar die hebben bijna allemaal meer dan 200 volgers. Maar ik heb mijn best gedaan. Lees hieronder mijn antwoord op de vragen en kijk wie ik genomineerd heb!

De vragen

 1. Waarom ben je gaan bloggen?
  Ik ging op stage naar New York tijdens mijn derde jaar van de studie communicatie. Ik zocht een manier om de mensen thuis goed op de hoogte te kunnen houden, en hoe kan dat beter dan met een blog? Toen ik weer terug kwam ben ik een tijdje gestopt, maar ik miste het schrijven zo dat ik mijn blog weer leven in heb geroepen!
 1. Wat is jouw grootste verslaving?
  Oh dat is lastig. Ik weet niet of ik een echte verslaving heb. Wellicht tv-series kijken? Klilnkt misschien lame, maar ik vind het echt heerlijk om lekker op de bank te zitten een naar een serie te kijken! Van series als Suits tot de meest domme reality series. I love it. Een andere verslaving is misschien wel eten. I love food. Ik ben een echte zoetekauw en houd zelf ook veel van bakken dus dat doe ik erg graag.
 2. Wat zou je ontzettend missen op een onbewoond eiland?
  Een tv en uitgebreide keuken! Tja wat moet je als tv en bak verslaafde? Haha, maar ik denk wel dat je die dingen uiteindelijk helemaal niet mist. Je went eraan dat het er niet is en dan heb je het ook niet meer nodig.
 3. Wat wil je bereiken met je blog?
  Mijn blog is voor mij vooral uit een uitlaatklep, een medium waar ik mijn avonturen en gedachtenspinsels kan delen. Waar ik mijn pursuit of happiness kan beschrijven. Daarnaast hoop ik mensen te kunnen inspireren, om zelf ook vooral te zoeken naar wat hen gelukkig maakt. Want dat is, volgens mij, wat uiteindelijk iedereen wil bereiken.
 4. Wat vind je het mooiste aan jezelf?
  Hoewel ik het soms heel erg vervloek, vind ik mijn haar best mooi. En dan vooral de krullen en de kleur. Helemaal naturel, nog nooit geverfd en door mijn geweldige gevoelige hoofdhuid vaak ook zonder stylingsmiddelen en föhn!
 5. Wat is je lievelingseten?
  Dit is voor mij een hele lastige vraag. Ik vind zoveel lekker! Mijn ultieme comfortfood: diepvriesspinazie met vissticks! Maar ik ben ook een echte biefstuk liefhebber én kan intens genieten van allerlei heerlijke desserts.
 6. Wat voor plannen heb je voor 2015?
  Verder groeien in mijn nieuwe baan, mijn blog goed blijven onderhouden, een vakantie naar Italië en vooral zoveel mogelijk uit het leven halen!
 7. Als je zou moeten emigreren, waar zou je dan heen gaan?
  Absoluut de US. En dan denk ik richting de staat Washington of Alaska. Ik ben dol op Amerika en heb er ook altijd een fascinatie voor gehad. Ik ben dol op de mensen, de verschillen in het landschap en overall de cultuur.  American Made Man, what’s not to love?
 8. Wat is je lievelingsmerk?
  Ik denk niet dat ik echt een lievelingsmerk heb. Ik ben wel echt fan van Roxy, vooral de communicatie die zij voeren. Ik volg ze op Instagram en andere kanalen en zij inspireren echt met hun uitingen, zo ervaar ik het in ieder geval. En dan hebben we natuurlijk IKEA, een van mijn favoriete interieurwinkels. Betaalbare items die je zelf ook nog goed kunt hacken.
 9. Welke trend op dit moment vind jij het leukst?
  Ik moet zeggen dat ik niet echt op de trends let. Natuurlijk lees ik er wel over, maar echt toepassen? Waarschijnlijk onbewust wel, maar op dit moment kan ik echt niet bedenken welke trend ik nu het leukste vind. Waarschijnlijk kom ik dan uit bij de trend van het reizen: zoveel mogelijk onbekende plaatsen ontdekken en dan zo basic mogelijk. Je ziet dat steeds meer mensen gaan backpacken, en dat vind ik erg leuk!
 10. Waarvoor kan iemand je midden in de nacht wakker maken?
  Absoluut vissticks of Ben & Jerry’s! Maar verwacht niet dat ik heel erg vrolijk ben, ik heb eventjes nodig om op te starten!
 11. Waar werd je afgelopen maand heel blij van?
  Van de certificaten die ik heb gehaald, gezellig naar de film met mijn vriend, lekker bijkletsen met Nienke onder het genot van een heerlijke wijntje, ons mooie huisje! Ik kan nog wel even doorgaan, het zijn de kleine dingen waar ik echt blij van word!
 12. Wat vind je altijd in jouw tas?
  Mijn Portemonnee, mobiel en huissleutels.
 13. Wat zou je kiezen en waarom: lente, zomer, herfst of winter?
  Winter! I Love winter.
 14. Wat is het meest rare/extreme dat je op je bucket list hebt staan?
  Op dit moment is dat denk ik de meerdaagse sneeuwscooterreis door Lapland. Maar er komt bijna elke week wel iets bij, dus dat verandert vast snel!
 15. Guido Weijers stelde in één van zijn voorstellingen de vraag: als je een laatste diner mocht geven, wie zou je dan uitnodigen en waarom (mag iedereen zijn, levend of overleden)? Wie zou dat bij jou zijn?
  Een hele leuke vraag! Ik zou mijn gehele familie + de familie van Ben uitnodigen, en mijn beste vrienden. Daarbij zou ik graag Stephen Hawking, Beethoven, Einstein, Amelia Earhart en president Obama uitnodigen. De mensen die mij lief zijn en andere zeer inspirerende mensen. Dat moet een interessant gezelschap zijn!
 16. Welk boek lees je op het moment (of heb je als laatste gelezen) en waarom raad je het boek wel of niet aan?
  Het laatste boek dat ik heb gelezen is het vierde deel van de Crossfire Serie van Sylvia Day. Absoluut een aanrader, de gehele serie. Lees hier waarom.
 17. Wat is jouw motto of lievelingsquote?
  Life, Love and the pursuit of happiness
 18. Wat is jouw persoonlijke missie?
  Eigenlijk bovenstaande. Ik wil bovenal gelukkig zijn!
 19. Wat zijn jouw tips voor (nieuwe) bloggers?
  Doe wat jij leuk vindt, schrijf blogs over een onderwerp (of meerdere) dat jou aanspreekt. Het moeilijkste is beginnen, maar als je dat doet met blogs die jij zou willen lezen komt het goed. Daarnaast is het handig om een editorial kalender te gebruiken én ervoor te zorgen dat je blogs goed op social media terecht komen. Welke kanalen je daarvoor wilt gebruik is natuurlijk aan jezelf!

11 random facts

 1. Ik heb ongeveer 10 jaar aan atletiek gedaan (hordelopen en hoogspringen)
 2. Ik gruwel van champignons
 3. Ik ben dol op appelmoes, zeker over worteltjes of rodekool heen!
 4. Ik heb pas toen in 19 was gaatjes laten schieten
 5. Ik ben doodsbang voor naalden én spinnen
 6. Ik heb drie maanden American Studies gedaan aan de RUG
 7. Ik ben 1.83 m lang
 8. Ik ben de middelste van drie meiden
 9. Ik ben geboren in Gouda, maar woon al sinds mijn 4e (ongeveer) in Friesland
 10. Ken je die geur van Spiritus? Dat vind ik echt heeel erg lekker!
 11. Mijn eerste vriend is tevens mijn huidige vriend, al bijna 6 jaar zijn we samen!

 

Ik nomineer

Aukje en Nynke van het blog eenennegentig  Hier bloggen ze over alle avonturen die ze meemaken. Van de Garbage Run tot het verblijf van Aukje in Oostenrijk!

Verrassend genoeg  (Ok, dit blog heeft meer dan 200 volgers.. Maar ik wil het toch graag nomineren. Gewoon omdat het een erg leuk blog is!)

Little Lapland Mooie verhalen over haar leven in het oh zo mooie Lapland!

 

De Vragen

 1. Wat is jouw meest favoriete blogpost, geschreven door jezelf
 2. Welk plekje op de wereld wil jij nog heel graag ontdekken?
 3. Welke blogger wil jij nog ontmoeten?
 4. Denk je dat je altijd door gaat met bloggen?
 5. Wat zou jij verbeteren aan je blog?
 6. Wat is jouw meest vreemde eigenschap?
 7. Waar op de wereld woon jij het liefst?
 8. Wat doe jij eraan om meer volgers te krijgen voor je blog?
 9. Wat is jouw favoriete social media kanaal?
 10. Ontbijt, lunch, diner of dessert?
 11. Als je getuige zou kunnen zijn van elke gebeurtenis in het verleden, heden of toekomst, welke zou het dan zijn?

You Might Also Like...

7 Comments

Leave a Reply