Blog Foodie Friday

FOODIE: Devil’s food cake

Al een tijdje geleden maakte ik deze ontzettend lekkere taart voor de verjaardag van mijn ‘schoonmoeder’.  Devil’s food cake is een taart met veel chocolade en slagroom. Altijd goed dus. Pas op, gevaarlijk lekker!

Recept

Het recept van deze taart heb ik uit het boek Chocolade, kookboek voor de fijnproever. Een heerlijk boek vol met recepten met chocolade.  In de VS is dit een heel populair dessert. De luchtige slagroomdient als tegenwicht voor het zware en rijke deeg op basis van donkere chocolade.

Ingrediënten:

  • 120 g pure couverture (pure chocolade, zo puur mogelijk)
  • 125 ml zure room
  • 150 g fijne rietsuiker
  • 300 g bloem
  • 1 tl zout
  • 3 el bittere cacao
  • 120 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 175 ml water

Voor het glazuur:

  • 140 g pure couverture
  • 110 ml zure room

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 1 tl vanilleolie

 

Smelt de chocolade, de zure room en de rietsuiker in een hoog steelpannetje. Houd het vuur laag en blijf roeren. Zeef de bloem met de cacao en het zout. Klop de boter in de blender tot een dikke room en voeg daar geleidelijk de suiker en, een voor een, de eierdooiers aan toe. Zet de blender op de laagste snelheid en voeg om beurten een schepje bloem en een scheutje water toe. Spatel het deeg uit de blender en voeg er eerst het chocolademengsel en vervolgens de tot stevige pieken geklopte eiwitten aan toe. Verdeel het deeg nu over de met boter ingevette en met bloem bestoven taartvormen (handiger is om de taartvorm te bekleden met bakpapier, dit voorkomt het vastkleven nog veel beter!). Bak de taartvormen ongeveer 30 minuten op een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de taarten daarna goed afkoelen.

 

Voor het glazuur: smelt de chocolade au bain-marie,neem van het vuur en meg er de opgewarmde zure room onder. Klop room, poedersuiker en vanilleolie samen met de handmixer. Leg een van de taartbodems op een schaal, bestrijk deze met een lekker dikke laag van het mengsel en leg hier de tweede taart op.

 

Bedek de bovenkant met het voorbereide glazuur en serveer de taart! Ik heb de taart gegarneerd met chocoladevlokken, melk. Dit heb ik gedaan om de pure chocolade een tegenhanger te geven, dit werkte erg goed vond ik zelf!

 

Het resultaat

Deze taart was echt heel er lekker! Niet te droog, echt precies goed. Hij is wel erg machtig dus neem niet een te groot stuk!

Ik geef deze duivelse taart een 8!

Devil's food cake

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply