Blog Travel

Travel: zomervakantie stop 1 Hallstatt

Afgelopen september, in de camper op weg naar Oostenrijk en Italië! Klinkt goed toch? De komende tijd neem ik jullie mee op onze reis. In kleine stapjes, anders wordt het een veel te lang verhaal.

Hallstatt Vakantiegids

Stop 1: Hallstatt

Voor de vakantie hebben we samen een kaart gemaakt van de reis in Google Maps. Deze zie je hierboven. We hebben zoveel mogelijk dingen gepint die we wilden bezoeken en uiteindelijk een logische route gemaakt langs een aantal van deze pins. Alles bezoeken was helaas niet mogelijk, tenminste niet als we een beetje relaxed vakantie wilden vieren.

Kaart vakantie 2018

De eerste stop (ok, officieel 2de als je de overnachting meetelt) was in het sprookjesachtige Hallstatt. Ik had al zoveel foto’s van deze plaats gezien en wilde hier dan ook graag naartoe. Het heeft zeker niet teleur gesteld! Ja, het is heel toeristisch, maar dat maakt het niet minder sprookjesachtig.

Camping Hallstat

Wij verbleven twee nachten op een camping vlakbij het centrum van Hallstatt. Camping Klausner-Höll. Hier stonden nu voornamelijk campers, maar je kunt er ook met de tent terecht. De eigenaar is wat bijzonder (lees, niet heel vriendelijk), maar daar heb je alleen bij het inchecken/uitchecken mee te maken. Verder is de camping prima! Schoon sanitair en de locatie is echt top.

Camping Hallstatt

Wat je gezien moet hebben

De dag van aankomst hebben we eerst in Hallstatt zelf rondgewandeld. Je moet even tussen alle andere toeristen door, maar het is echt wel een heel mooi stadje met knusse winkelstraatjes en mooie uitzichten over het meer.

De tweede dag hebben wij een wandeling naar het Panorama dek gemaakt. Hier kun je recht naar beneden, bovenop Hallstatt kijken, maar vooral ook op de bergen eromheen. Het uitzicht is echt zo mooi! Je kunt ook met een kabelbaan omhoog, maar wij hebben lekker gewandeld. Het was af en toe heel erg zwaar, want warm en stijle klim, maar er waren zoveel mooie uitzichten dat het dat zeker waard was!

Meer dan twee dagen hoef je eigenlijk niet in Hallstatt te blijven, het is niet heel groot, maar zeker een stop waard! Wij hebben beide dagen bij de camper gekookt, maar er zijn genoeg restaurants waar je lekker een hapje kunt eten!

Ben jij wel eens in Halstatt geweest of staat het nog op je lijstje?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply