Blog Foodie Friday

Foodie Friday: Spelt speculaas cake

Het voelde laatst al bijna als winter, lekker koud maar met een zonnetje. Ik had al helemaal zin in pompoensoep, chocolademelk en alles met speculaas. Die avond hebben we dan ook stamppot zuurkool gegeten en heb ik deze heerlijke spelt speculaas cake gebakken. Hier het recept, kunnen jullie ook genieten van het koudere weer!

Spelt Speculaas cake

De ingrediënten:

  • 200 gram speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 gram kokosbloesemsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram kokosolie (of een andere plantaardige olie)
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • speculaaskoekjes (je gebruikt er 3 of 4, maar de rest komt vast wel op bij de thee!)

Het recept

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Mix de speltbloem met het bakpoeper
  3. Mix in een andere kom de 4 eieren, kokosolie en suiker met elkaar tot een schuimig geheel
  4. Mix het olie mengsel door de bloem
  5. Meng hier de speculaaskruiden door
  6. verkruimel een aantal koekjes en vouw deze door het beslag heen
  7. Giet het beslag in de cakevorm
  8. Leg nog een aantal stukjes speculaaskoek bovenop de cake, druk deze er een beetje in vast.
  9. Zet de cake ongeveer een uur en 10 minuten in de oven totdat je een sateprikker erin kunt steken en schoon eruit kunt halen

Eet smakelijk!

 

Spelt Speculaas cake

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply