Blog recensies

Recensie: The Casual Vacancy

Ok, het is schandalig lang geleden dat ik geblogt heb. Ik ga proberen dit beter bij te houden! En daarom begin ik vanavond met een blog over het boek The Casual Vacancy van J.K. Rowling.

 

Samenvatting

Een grote roman over een kleine gemeenschap. Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen…

In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen?

What I Think

Als kind was (en ben ik nog steeds) een grote fan van de Harry Potter reeks. MIjn verwachting voor The Casual Vacancy waren dan ook hoog. Helaas zijn die verwachtingen voor mij niet helemaal waargemaakt. The Casual Vacancy heeft meerdere verhaallijnen, echter doordat het er zoveel zijn is er te weinig diepgang in de karakters. Hoewel de schrijfstijl wel erg goed is, zoals te verwachten was, word ik niet meegetrokken in het boek zoals ik dat bij de Harry Potter boeken wel had. Het verhaal blijft allemaal te oppervlakkig. Ik heb er dan ook erg lang over gedaan om verder in dit boek te komen. Ik wilde na de eerste 50 pagina’s het boek al wegleggen maar heb dat niet gedaan, maar uiteindelijk heb ik het boek niet uitgelezen. Zoals gezegd werd ik er niet door gegrepen, het was voor mij niet leuk meer om te lezen. Ik zou het boek dan ook zeker niet aanraden.

Ik geef dit boek een 5. Misschien komt het doordat mijn verwachtingen te hoog waren, of had ik er gewoon wat anders van verwacht, maar dit boek was niet voor mij. Toch blijf ik nieuwsgierig naar de nieuwe boeken van J.K. Rowling, van deze boeken zullen ook zeker recensies verschijnen op mijn blog!

The Casual vacancy

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Barbara
  23/02/2014 at 21:43

  Ahh wat jammer, ik had ook hoge verwachtingen van het boek. Maar had al gemerkt dat de meningen erg verschillen… Welk boek staat er nu op de planning om gelezen te worden?

  • Reply
   Laura Kuiper
   24/02/2014 at 11:32

   Ik ben nu begonnen in New York van Edward Rutherfurd. Dat dikke boek dat ik had gekocht op de boekenbeurs!

Leave a Reply