Blog

Travel: Update Amalfikust

Eerder schreef ik al over onze plannen voor de zomervakantie. Wij gaan naar de Amalfikust in Italië! De afgelopen tijd zijn we gaan kijken naar alles wat we nog nodig hebben en welke route we nemen. Lees hier de travel update!

 

De Route

Er leiden verschillende wegen naar Rome en ook naar de Amalfi kust. Onze instelling voor deze vakantie is: we hebben een eindbestemming, hoe lang we erover doen om er te komen maakt niet uit. En dus kijken we vooral naar de route die wij het mooist vinden. Daardoor hebben we besloten de heenreis langs de ‘ mooiste weg van Europa’  (in ieder geval volgens Topgear) te gaan. Wij rijden via de Stelvio Pas. Bekijk de foto’s hieronder en je begrijpt vast waarom!

De uitrusting

Dat we gingen kamperen was al duidelijk. Dit vinden wij allebei gewoon erg leuk. Dat het minder luxe ging worden dan de vorige keer wisten we ook al. Omdat we de komende jaren willen gaan backpacken hebben we ervoor gekozen om deze zomer al veel van de uitrusting aan te schaffen en dit dan lekker te kunnen testen. Op Koningsdag hebben wij dan ook niet keihard gefeest, maar zijn wij naar de Vrijbuiter in Roden gegaan en hebben onze tent gekocht!

We hadden nog geen eigen tent en leenden daarom van de familie. We wilden graag een eigen tent en met het oog op het backpacken het liefst een compacte tent die niet te zwaar is. Een tent die ook tegen een stootje kan en niet met een beetje miezer al volloopt. Na veel internet research, het lezen van reviews en bekijken van video’s zijn we bij de Talus 3 The North Facevan The North Face uitgekomen. Een tent die groot genoeg is (lees: Ben kan er languit in liggen), maar in een kleine verpakking zit en erg licht is (ongeveer 2,75 kg). De recensies zijn erg goed, ik hoop dat de tent ons net zo goed bevalt. Na de zomer kunnen jullie in ieder geval een review verwachten!

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Aaltje
  01/05/2015 at 07:58

  Hey Ben en Laura. Ziet er spannend uit en heel erg mooi. Ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  • Reply
   Laura Kuiper
   01/05/2015 at 12:17

   Hallo Aaltje,

   Wij hebben er ook erg veel zin in! Ik zal er zeker nog over bloggen :D

Leave a Reply