Blog Travel

Travel: Oostenrijk

 

Mijn verjaardag vieren, daar had ik niet veel behoefte aan. Wel aan even een weekje helemaal niks. Daarom zijn wij in maart lekker een weekje naar Oostenrijk geweest! Kötschach-Mauthen om precies te zijn. Lees hier meer en bekijk de foto’s!

Onderweg naar Kötschach-Mauthen

Kötschach-Mauthen

26 jaar, niet echt bijzonder, maar toch wel een big deal. Om het nou uitgebreid te vieren, daar had ik niet echt behoefte aan. In plaats daarvan zijn wij lekker een midweekje naar Oostenrijk gegaan, lekker een paar dagen helemaal niks aan ons hoofd en genieten van de natuur. Kötschach-Mauthen ligt in Karinthie, het gebied in Oostenrijk met de meest zonuren en dat hebben we gemerkt ook! We hebben zelf heerlijk buiten gezeten in het zonnetje.

We verbleven in Chalet Edelweiss, een comfortabel huisje dat eigenlijk voor 6 personen is bedoeld. Genoeg ruimte dus met z’n tweeën. Maandag was mijn verjaardag, die dag hebben we heerlijk gewandeld! 16 km wel te verstaan. Boven op de berg hebben we heerlijk gegeten bij de Odenhütte. Een heerlijk authentiek hutje waar heerlijk Hongaars/Oostenrijks eten geserveerd wordt. Normaal erg druk, maar gezien het seizoen ten einde liep hadden we het helemaal voor onszelf! De eigenaar kwam nog even kletsen en de hond zat lekker naast ons. De houtkachel aan, lekker eten en vooral gewoon genieten. Helemaal mijn ding.

We hadden niks gepland voor deze week wat echt heerlijk was. We hadden lekker de tijd om te bedenken waar we zin in hadden. Zo zijn we een dagje naar Villach geweest waar we wat hebben rond gelopen, en nog een dagje omhoog naar de pistes van Nassfeld. We hebben niet geskied maar lekker in de sneeuw gewandeld. We zijn deze week echt even lekker tot rust gekomen na een drukke periode van klussen en verhuizen. Blijkbaar hadden we het nodig ;)

 

 

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Karen
  17/05/2017 at 10:27

  Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

  Alvast dank vor de inspiratie !

  groetjes

  Karen

 • Reply
  Stefanie
  05/07/2017 at 21:13

  Woow, this looks really amazing,
  This is really on my have to do list before i get into my 40’s

  Keep posting,
  Kind regards
  Stefanie

 • Reply
  Hannah
  18/07/2017 at 22:51

  Wat een super romantische bestemming Laura! We zijn niet zo bekend in Karinthië, maar het feit dat deze streek veel zonuren kent klinkt wel verleidelijk ;-)

Leave a Reply