Blog Reviews

Review: The Imitation Game

Na al veel goede verhalen te hebben gehoord en natuurlijk alle awards die The Imitation Game heeft gewonnen moest ik de film zien. Lees hier meer over deze film en wat ik ervan vond!

 2014, THE IMITATION GAME

The Imitation Game

De film speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog in Schotland. Hier is een divisie mensen aan het werk aan een geheim project. Enigma. Enigma is het communicatiemiddel van de Duitsers en nog niemand is het gelukt om de boodschappen te ontcijferen. Reden? De code verandert elke dag. Tegen de tijd dat het team de code heeft ontcijfert verandert het weer en dus is al het werk van die dag voor niets geweest.

Alan Turing is een wiskundige die aangenomen wordt in het team. Turing probeert de Enigma code te ontcijferen. Hiervoor gaat hij niet aan het werk volgens de oude manier, hij bekijkt het anders. Wellicht is de reden dat de machine nog niet verslagen is wel omdat de machine alleen door een andere machine verslagen kan worden. En dus bouwt Turing een machine.  Bekijk hieronder de trailer

 

What I Think

Wauw, wat een goede film! Benedict Cumberbatch zet een zeer sterk staaltje acteerwerk neer. Alan Turing is een briljante man, maar ook behoorlijk contactgestoord. Dit zet Cumberbatch perfect neer, ook de chemie met de tegenspelers, waaronder Keira Knightly, is perfect.

(L-R) KEIRA KNIGHTLEY and BENEDICT CUMBERBATCH star in THE IMITATION GAME

De film laat duidelijk het verhaal over Enigma zien, ikzelf wist hier niet veel over, maar dankzij de film ben ik toch weer behoorlijk bijgepraat. Hoewel alles goed wordt uitgelegd krijg je geen moment het gevoel dat je een documentaire aan het kijken bent. Je hebt eerder het idee dat je zelf in de film leeft. Zo heb ik het tenminste ervaren.

Ik geef deze film een 9. Het is een absolute must watch!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply