Blog Fotografie Fotografie

Love: Olympus OM-D E-M10 Mark II

 

Al heel lang wilde ik een goede systeemcamera, na lang onderzoek doen en sparen heb ik er dan eindelijk een! De Olympus OM-D E-M10 Mark II. Lees hier meer over waarom ik voor deze camera heb gekozen.

Olympus OM-D E-M10 Mark II0

Waarom een systeemcamera

 

Foto’s zijn voor mij hele belangrijke bezitten. Ze tonen belangrijke herinneringen, de mensen waarvan je houdt en de mooiste plekken die je bezoekt. Een afgezaagd gezegde misschien, maar een foto zegt meer dan 1000 woorden. Het liefst heb ik altijd een camera bij mij, maar met de spiegelreflex is dat niet echt handig. De compact camera die ik heb gaat al wat jaartjes mee, de kwaliteit van de foto’s is dan ook niet meer het beste. Daarbij vind ik het wel leuk om wat te kunnen spelen met diafragma’s en sluitertijden. Daarom ben ik gaan kijken naar systeemcamera’s.

Waarom de Olympus OM-D E-M10 Mark II

Uiteraard ziet deze Olympus er heel erg mooi uit, maar dat is zeker niet de enige reden waarom ik deze camera heb gekozen. Na heel veel modellen vergeleken te hebben kwam deze bij verschillende sites als beste uit de test. Hij heeft een goed formaat, maar liefst 16,1 megapixel, een hele goede autofocus, 5 assige beeldstabilisatie, wifi waarmee je de foto’s snel kunt versturen naar bijvoorbeeld een tablet of smartphone, 3x optische zoom en dan kan de camera ook nog goede kwaliteit video’s opnemen. Geen 4k, maar zo’n fanatieke filmer ben ik ook niet.  Hieronder alles even in een handige afbeelding ;)

Kenmerken Olympus OM-D E-M10 Mark II

Genoeg redenen dus om voor deze camera te kiezen. En tot nu toe ben ik er heel erg blij mee. Er zitten superveel functies op het toestel, van het standaard aanpassen van het Diafragma en de Sluitertijden tot functies om een collage te maken, speciale effecten in de foto te stoppen en meer. Ik ben dus nog wel even aan het ontdekken. Hiervan krijgen jullie snel natuurlijk het resultaat te zien, zeker met het mooie weer kan ik lekker op pad met de camera!

To be continued! 

Olympus OM-D E-M10 Mark II

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply