Blog

Tag: de blog top drie

Mijn zus heeft  mij genomineerd voor de Blog top drie vragen.  Super leuk natuurlijk, ik ben dan ook druk bezig geweest met het beantwoorden van alle vragen. Lees mijn antwoorden hier! De tag is er een die laat zien hoe bloggers denken over bloggen zelf. Wat wil je uitstralen met jouw blog en wat zie je als lezer graag terug op andere blogs? Wie zijn jouw favoriete bloggers? En over welke onderwerpen blog je het liefst? Over dat en meer gaat De blog top drie tag die Sylvia Kuijsten heeft bedacht. In dit bericht lees je mijn antwoorden.

De blog top drie vragen

01. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Laptop, inspiratie en een planning. Ik heb net de editorial calendar widget van WordPress gedownload en ben hier heel gelukkig mee! De planning is nog wel een punt waaraan gewerkt kan worden, dit is dan ook een blogging resolution voor 2015.

02. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Interessante artikelen, foto’s en een korte beschrijving. Al zijn het maar vier zinnen, maar hiermee kun je wel snel zien waar een blog over gaat. Dat en een goed design bepalen voor mij of ik een blog ga volgen of niet.

03. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
Koken/bakken, lezen en sporten. Als ik er drie moet kiezen, maar ook schrijven over reizen en gadgets en interieur vind ik erg leuk!

04. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

De DIY Kattenbak ombouw post, het bericht over mijn nieuwe baan en het recept voor de kerst panna cotta! 

05. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Ik blog over alles waarmee ik mijn volgende levensmotto kan waarmaken: Live, love and the pursuit of happiness. De drie dingen die ik wil uitstralen zijn dan ook:

Live: mijn eigen leven en vooral persoonlijkheid. Wat maak ik mee, een kijkje in mijn leven.

Love: ik blog over dingen die ik leuk vind, dingen of personen waar ik van hou. Liefde voor het leven, dat probeer ik uit te stralen.

Happinness: Wat maakt mij blij? Mijn pursuit of happiness, die kun je volgen. En ik hoop dat mensen ook blij worden van mijn blog!

06. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Twitter, Facebook en LinkedIn.  Ik probeer ook meer met Instagram te doen, maar hier plaats ik toch vooral persoonlijke foto’s van dingen die ik zie/beleef. Deze komen soms natuurlijk ook op mijn blog.

07. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
Dit is een lastige vraag! Drie voordelen… Ik kan schrijven, dat vind ik leuk. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren en het is ook goed voor mijn eigen ontwikkeling. Niet alleen de ontwikkeling van mijn schrijfstijl, maar ook van mijn fotografieskills en mijn blog is ook de eerste website die ik goed probeer te analyseren met Analytics. Wat lezen mensen graag en wat niet? Toch leuk om dat te zien!

Drie nadelen, het kost toch behoorlijk wat tijd. Soms heb je totaal geen inspiratie en daarom ook geen zin om te schrijven, maar een stilstaand blog word niet gelezen en ik wil het niet laten doodbloeden. Een ander nadeel kan zijn dat ik overal bij nadenk of het interessant is om hier iets over te schrijven op mijn blog. Ga ik foto’s gebruiken? Dan sta ik toch wat langer stil om de juiste foto te maken en alles goed in mij op te nemen! Maar over het algemeen vind ik het gewoon erg leuk om te doen.

08. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Dat zijn mijn zus Barbara, Christiaan Onrust en Aukje Romkes!

09. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Op dit moment zijn dat: A Beautiful mess, Reismeisje en Brit + Co.

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
Reizen, koken en DIY blogposts. Altijd leuk om meer inspiratie op te doen!

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
1. Blog omdat je inspiratie hebt, omdat je het leuk vindt. Niet omdat er per se vandaag een blog online moet.
2. Blijf jezelf. Ik vind het altijd leuk om de persoonlijkheid van de blogger terug te zien in de verhalen. Laat zien wie je bent en wat jij leuk vindt, wat jou uniek maakt.
3. Kijk veel om je heen. Inspiratie is niet alleen online te vinden. Ook buiten, waar je mensen ziet lopen is genoeg inspiratie op te doen! Loop rond en kijk goed, wat gebeurt er allemaal? Wanneer ik hardloop of een rondje loop krijg ik altijd erg veel inspiratie!

Nominatie

Nu is het aan mij om andere bloggers te nomineren om deze tag over te nemen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vrij weinig bloggers volg, althans weinig Nederlandse bloggers. Maar hierbij dan toch mijn lijstje, om het in lijn van de tag te houden heb ik drie mensen genomineerd! Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden.  Laat in de reacties een link achter naar jullie blog!

 1. Eenennegentig
 2. La Viesagista
 3. Anny’s

De vragen op een rijtje:
01. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
02. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
03. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
04. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
05. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
06. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
07. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
08. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
09. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sylvia
  29/12/2014 at 13:37

  Wat leuk dat je de tag hebt ingevuld! je favoriete blogs kende ik nog niet, dus die ga ik even bekijken :)

  • Reply
   Laura Kuiper
   29/12/2014 at 19:23

   Altijd leuk om op deze manier de andere kant van bloggen te laten zien!

   Leuk! Heb ik jou misschien ook nog een beetje geïnspireerd!

Leave a Reply