Blog recensies

Recensie: De 500

 

Een genre dat ik niet zo vaak lees, Thriller. Toch heb ik het boek, De 500 van Matthew Quirk, meegenomen van de Boekenbeurs vorig jaar. De combinatie van Washington, chantage en mijn lichte obsessie voor Amerika zorgden ervoor dat ik het niet kon laten liggen. Lees hier wat ik van het boek vond!

De 500 - Matthew Quirk

De 500 – Matthew Quirk

Mike Ford is een student met torenhoge schulden. Zijn problemen lijken in één klap opgelost te zijn als hij van Harvard wordt geplukt door de Davies Group, een prestigieus consultancy-bureau. Dit bureau specialiseert zich in het beïnvloeden van de vijfhonderd machtigste mensen in Washington.

CEO Henry Davies kent iedereen die ertoe doet. En belangrijker nog: hij kent hun diepste, duisterste geheimen. Nu is hij op zoek naar een protegé om hem te helpen bij zijn grootste en gevaarlijkste deal. Mike lijkt hiervoor de aangewezen persoon. Algauw raakt Mike hopeloos verstrikt in een web van macht en corruptie waaruit geen ontsnapping mogelijk lijkt. Een pact met de duivel verbreek je immers niet zomaar. (bol.com)

 

What I Think

Ik moest echt even in dit boek komen. Het ging wat te langzaam in het begin. Zeker omdat ik een tijd niet had gelezen vond ik dit jammer. Ongeveer op de helft kwam er wat meer actie in en kwam ik ook echt in het verhaal. Je realiseert dan ook dat het eerste, langzame, stuk echt nodig was. Ik vond het boek echt spannend en meeslepend. Dit komt vooral doordat alles wat er in het boek gebeurt ook in echt zou kunnen gebeuren! Smerige spelletjes, corruptie, misleiding. Uiteindelijk zijn er maar een paar mensen die de macht in handen hebben. Werk je die mensen tegen, dan heb je een groot probleem!

Zoals gezegd zijn thrillers meestal niet het soort boeken dat ik lees, maar ik ben blij dat ik voor dit boek een uitzondering heb gemaakt. Wellicht koop ik nog eens vaker een thriller!

Ik geef het boek een 7,5. Ik moest er echt even inkomen en vond het op sommige stukken wat ‘langzaam’ gaan, maar overall is het een heel spannend en meeslepend boek.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply