Blog

Sport: de oliebollenloop

Vandaag is het zo ver! Ik doe mee aan de Oliebollenloop. Een loopwedstrijd in Gorredijk. Ik doe mee aan de 4 mijl, oftewel 6,4 km. Lees hier meer over deze race en mijn voorbereiding hiervoor.

 

De voorbereiding

Ik ben dol op hardlopen, maar de laatste tijd deed ik het eigenlijk niet meer. Hier kan ik allerlei excuses voor verzinnen maar het komt er gewoon op neer dat ik niet met mijn luie kont van de bank wilde komen. Daarom heb ik mij ingeschreven voor de Oliebollenloop. Ik had geen excuus meer, ik moest wel trainen! Ik wil immers geen modderfiguur slaan tijdens de race. Ik had nog twee maanden om mij voor te bereiden op de race, goed te doen dacht ik.  Ik had RunKeeper al op mijn telefoon en heb mij aangemeld voor de 5k training in een bepaalde tijd.

In het begin heb ik dit aardig volgehouden, ik liep twee keer per week hard. Volgens het schema moest ik drie keer per week hardlopen, maar dit is voor mij niet haalbaar. Ik moet om blessurevrij te kunnen lopen ook werken aan mijn rompspieren en balans en dus naar de sportschool. Ik ging dan ook 1 keer in de week naar de sportschool.

Helaas verloor ik de motivatie toch iets toen het weer slechter werd. Je wilt toch niet in de regen lopen? Maar na mijzelf weer een schop onder de kont te geven ben ik toch gaan hardlopen, ongeveer 1 keer per week. Dus de hoeveelheid training is niet zo als gepland, maar ik denk toch dat ik mijn doel ga halen.

Wat is mijn doel? Ik wil de 4 mijl graag binnen 40 minuten lopen. Goed te doen, denk ik zelf. Dus morgen ga ik op mijn awesome nieuwe, knalroze, Nike pegasus schoenen naar de start! De schoenen zijn uiteraard al wel goed ingelopen.

De Oliebollenloop

De Van der Veen & Kromhout Oliebollenloop is een hardloopwedstrijd die ieder jaar op de laatste dag van dat jaar gehouden wordt. In Gorredijk is een parcours uitgezet welke gelopen wordt. Er is een kinderparcours, de 4 mijl en 10 km. Ben doet mee aan de 10 km, zelf vond ik dit wat teveel van het goed met maar twee maanden training.

Voor alle afstanden zijn er prijzen voor de winnaars. Daarnaast worden er nog een aantal dingen verloot onder de deelnemers. En uiteraard is er voor iedereen een oliebol! De KidsRun die ook plaatsvindt steunt een goed doel. Dit jaar gaat er voor elke deelnemer €2,50 naar Het Vergeten Kind.

Hieronder een kaartje van de afstand die ik ga lopen.

6,4 kilometer

Uiteraard is het niet de bedoeling om na deze run gelijk weer te stoppen met hardlopen. Daarom willen wij ons hierna gelijk weer inschrijven voor een andere run. Heb jij nog suggesties?

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Niels
    31/12/2014 at 14:50

    Veel succes!

Leave a Reply