Blog Running

Running: weer opnieuw beginnen

Zoals ik al vaker geschreven heb is hardlopen echt mijn ding. Lekker je hoofd leeg en gewoon gaan. Twee jaar terug was ik echt on track. Ik trainde regelmatig en deed mee aan meerdere wedstrijden. Helaas heb ik de afgelopen tijd door van alles en nog wat weinig gelopen. En dus moet ik weer opnieuw beginnen.

Running: Weer opnieuw beginnen

Hoe te beginnen

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik heb na een periode van niks doen altijd erg veel moeite om mijzelf van de bank te slepen. Waar ik de ene periode zo 4/5 keer per week train, doe ik een andere periode echt niks. Ja, een marathon Netflix.

Hoe ik mijzelf dan toch zover krijg om weer te beginnen? Vaak is het gewoon een verandering qua gevoel. Als ik buiten kom heb ik in eens weer zin om de hardloop schoenen aan te trekken. Deze keer was het echter ook wel dat ik mij weer een stuk minder fit voelde. Met het FODMAP dieet dat ik volgde had ik, zeker in de beginfase, toch wat minder energie. Dit kan ik nu echter niet meer als excuus gebruiken, ik voel mij gewoon een stuk beter (qua buiksituatie dan). Ik merkte echter wel dat ik een lange tijd had stilgezeten. Ik ben lui geworden! En dus is het tijd om weer te beginnen.

Rustig beginnen natuurlijk, kleine rondjes. Ik heb echt een perfect rondje gevonden van ongeveer 4,5 kilometer. Deze loop ik niet in een stuk, maar met wandelpauzes tussendoor.

Hardloop inspiratie

Graag wil ik weer op mijn oude niveau komen, maar het deze keer ook iets serieuzer aanpakken. Hoe? Door inspiratie te zoeken voor trainingen. Niet meer gewoon een rondje gaan lopen, maar vaker intervals te doen en meer te kijken naar de hartslag. Voor mij echt een goede inspiratie is het boek van Annemerel de Jongh: Trainen als een topatleet. Hier staan super veel tips in over het trainen en hoe jij zelf trainingen kunt opbouwen. Daarnaast is het boek ook vooral erg motiverend. Als je het leest krijg je (ik in ieder geval) gelijk zin om aan de slag te gaan!

Trainen als een topatleet

Weer opnieuw beginnen

De komende tijd ga ik het dus weer rustig opbouwen. Met dit warme weer zal dat nog wel wat langzamer gaan, maar dat is geen probleem. Hardloop jij ook? Of ga jij beginnen? Laat al je tips voor motivatie hier achter! Ik ben erg benieuwd.

SportSport

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply