Blog recensies

Recensie: De Deal

Via een actie van uitgeverij Luitingh-Sijthoff Amsterdam heb ik het boek De Deal van Michelle Miller gewonnen. Zodra ik Grey uit had ben ik in dit veelbelovende boek begonnen. Een combinatie van The Social Network en The Wolf of Wallstreet als ik de cover moest geloven. Lees hier wat ik van het boek vond!

De Deal van Michelle Miller

Samenvatting

De New Yorkse bankier Tara Taylor krijgt de kans van haar leven. Ze komt in een high profile-team terecht om de beursgang te begeleiden van de meest prominente start-up van Silicon Valley, die de populaire datingapp Hook heeft ontwikkeld. Eindelijk mogelijkheden voor haar om door het glazen plafond van Wall Street te breken.
Het team wordt geleid door de sexy en ervaren onderhandelaar Todd Kent. Samen beginnen ze aan een race tegen de klok om de deal van de eeuw te sluiten.
Maar in Silicon Valley gaat alles anders dan verwacht. En dan zet de dramatische dood van een jonge vrouw het sluiten van de deal op scherp…
Michelle Miller werkte bij zakenbank J.P. Morgan en als consultant in Palo Alto en New York. Ze heeft gestudeerd aan Stanford en woont in New York. De deal is haar debuut en wordt wereldwijd uitgegeven.

Bron: bol.com 

What I Think

In het rijtje van The Social Network en The Wolf of Wall Street mist eigenlijk nog een snufje Sex and the City, want ook gossip en het uitgaansleven zijn goed vertegenwoordigd in dit boek dat inderdaad leest als een serie. Hoewel ik er door de vele personages in het begin echt in moest komen kon ik het boek daarna niet meer wegleggen. Het is heerlijk vlot geschreven en je leeft je steeds meer in het verhaal, zeker wanneer de twee verhaallijnen steeds meer samenkomen. Ik was dan ook erg geschrokken van het enorme open eind dat dit verhaal heeft.  Na een korte zoektocht werd ik gerustgesteld, er komt een vervolg!

De Deal is een heerlijk boek met een verhaal dat helemaal in deze tijd past. De app waar het in het verhaal over gaat heeft veel weg van Tinder, een nieuwe app die in korte tijd zeer populair is geworden. Hook wordt uiteindelijk naar de beurs gebracht, hierbij komen twee totaal verschillende werelden samen. De nieuwe wereld van snelle ontwikkelingen, technologie, apps en innovatie en de ‘oude wereld’ die erg moet wennen aan de nieuwe tijd. Samen met de schrijfstijl van Michelle Miller maakt dit een heerlijk en erg interessant boek om te lezen.

Eindoordeel

Ik geef dit boek een 9. Een hoog cijfer, maar dat is het boek zeker waard. Het leest lekker weg maar is ook zeker een verhaal met inhoud. Absoluut een must read voor deze zomer!

De Deal van Michelle Miller

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply