Blog

Hotspot: Luc. Utrecht

Afgelopen zaterdag was ik met mijn zus en moeder in Utrecht voor een avondvoorstelling van The Bodyguard (daar later meer over). Voor deze voorstelling moest er natuurlijk gegeten worden! Dat hebben we gedaan bij Luc. Lees hier mijn ervaringen

Luc.

Luc. is een lunchroom Restaurant in hartje Utrecht. Een tikkeltje alternatief, maar vooral erg gezellig en knus. Hieronder de beschrijving die ze zelf hebben geschreven op Facebook:

Eindelijk is het zover. Een lang gekoesterde wens om in de binnenstad van Utrecht van start te gaan met een eigen horecabedrijf. Begin mei zijn de deuren officieel geopend! Een intiem, persoonlijk en huiselijk horecabedrijf in de oude binnenstad van onze stad Utrecht. Hier geboren en getogen was er nodig dat wat er nog niet was. Een cafe, lunchroom, restaurant dat wij zelf ook graag zouden bezoeken. Persoonlijk, tikkeltje recalcitrant, informeel, eerlijk en vriendelijk. Met aandacht voor eten en drinken en gezelligheid. Kortom aandacht voor de goede dingen van het leven. Dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Voor een late breakfast, lunch, borrel en diner. Daarnaast beschikbaar een exclusieve ruimte voor besloten bijeenkomsten en proeverijen. Een bar op de begane grond en twee etages restaurant/lunchroom voor (laat) ontbijt, lunch en diner. 

Zoals gezegd zit Luc. midden in het centrum van Utrecht, op loop afstand van Hoog Catherijne. Gelukkig hadden we de navigatie aan, want we waren zo voorbij dit leuke tentje gelopen. Een reservering is wel handig, want heel groot is het niet. De sfeer van het restaurant is echt super! Veel groen, en zelfs een tikkeltje bohemian. Geïnspireerd op restaurants in Parijs. Ze wilden een plek creëren waar je je thuis voelt, en dat is volgens mij heel erg goed gelukt!  Er zijn meerdere verdiepingen waar je kunt eten en bovenin is nog een zaal die je kunt afhuren.

Op het menu (Lunch & Diner) staat niet veel (maar absoluut niet te weinig), maar wat er staat klinkt erg goed! Daarbij is het ook niet iets wat je vaak eet, tenminste ik niet, en dat is nou juist het leuke van uit eten gaan. Dingen proberen die je niet vaak probeert. Vlees, vis en vegetarisch er is voor iedereen wel iets.

Het eten bij Luc.

Wij hebben ervoor gekozen om twee gangen te nemen, een hoofdgerecht en een dessert. Vooraf hebben we een heerlijk broodje gegeten met boter. En echt, die boter alleen al smaakte fantastisch! Als hoofdgerecht hadden we allemaal de Catch of the Day, dit was een Scandinavische vissoort die iets weghad van kabeljauwfilet (ik weet niet meer precies welke soort). Hierbij zat een heerlijke zoetzure mais, een zoetige saus en nog kleine drupjes van een puree. Alle smaken bij elkaar maakten de maaltijd echt compleet, zoet en zuur, maar ook bitter en zout waren aanwezig! Dit lekkere hoofdgerecht heb ik afgesloten met een New York Cheesecake met een bodem van Oreo’s en een heerlijke zoetzure rode vruchtensaus.

Bij Luc. is absoluut een aanrader wanneer je niet naar een standaard restaurant wilt. Het zit super centraal, ga jij naar een musical in het Beatrix theater of naar een show in de Jaarbeurs? Dan is dit restaurant een goed begin van de avond!

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Barbara
    29/02/2016 at 20:15

    Het was finger licking good!

Leave a Reply