Blog

TRAVEL: zomervakantie stop 4 Het Gardameer

Vakantiegids Het Gardameer

Afgelopen september, in de camper op weg naar Oostenrijk en Italië! Klinkt goed toch? De komende tijd neem ik jullie mee op onze reis. In kleine stapjes, anders wordt het een veel te lang verhaal. Na onze derde stop bij de Dolomieten gaan we door naar stop 4: Het Gardameer

Kaart vakantie 2018

Stop 4: Het Gardameer

Na de mooie bergen waar we lekker hadden gewandeld en het weer zeker niet slecht was, waren we toe aan iets meer rust. Een plek waar we iets minder actieve dingen gingen doen. Dus hebben we besloten naar het Gardameer te gaan, als het goed is niet meer te warm en in deze periode niet te druk… Althans dat dachten we…

Ondanks dat het al september was, was het nog erg druk rondom het meer. Combineer dat met hoge temperaturen en je hebt een plek waar ik mij niet op mijn best voel. Gelukkig blijft het Gardameer, hoe toeristisch ook, heel erg mooi!

Wij verbleven op camping Butterfly Camping Village bij Peschiera del Garda. Een prima camping, in een straat met nog meer campings. Op loopafstand van het super schattige centrum van Peschiera. In dat dorp kun je ook makkelijk de bus pakken naar plekken als Garda en Sirmione. Een super centrale plek dus als je bij het meer verblijft!

Peschiera del Garda water - Het Gardameer

Wat je gezien moet hebben

Rondom het Gardameer is veel te zien! Een hoop dingen zijn wel druk, dus zeker als je in het hoogseizoen gaat is het verstandig om zo vroeg mogelijk te zijn als je de echte massa wilt vermijden.

  • Sirmione: een van mijn favoriete plekjes aan het meer. Een heel leuk oud dorp op het schiereiland. Je loopt hier binnen kasteelmuren door allemaal smalle straatjes. Hier vind je heel veel ijs en souvenir winkeltjes, maar toch blijft de charme behouden (vind ik)
  • De markten aan het meer. Deze vind je op verschillende dagen in de verschillende dorpen. Lekker toeristisch, maar het heeft toch wel iets!
  • Een wijngaard. Rondom het meer zijn diverse wijngaarden, super leuk natuurlijk om hier een rondleiding te krijgen en de wijnen te proeven! Wij zijn bij de wijngaard van Guerrieri Rizzardi geweest in Bardolino.
  • Wij hebben verder niet veel gedaan, maar als je lekker wilt wandelen dan kun je heel goed naar de noordkant van het meer. Hier is het ook een stuk minder toeristisch. Iets wat wij nog wel eens willen doen! Ook wat minder warm, maar nog steeds prima weer.

Ben jij wel eens bij het Gardameer geweest? Of staat dit nog op je lijstje? Kan natuurlijk ook dat je het juist probeert te vermijden, maar echt, ondanks dat het super toeristisch is, is het echt wel een mooie omgeving en is er genoeg te doen!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply