Blog Lekker iten yn Fryslân

Lekker iten yn Fryslân bij Restaurant Smûk

Lekker iten yn Fryslan

Lekker iten yn Fryslân. Een nieuwe rubriek op mijn blog. In deze rubriek ga ik op ontdekkingstocht naar de beste plekken om te eten in Fryslan! Waarom Fryslan? Omdat ik deze mooiste provincie mijn thuis mag noemen. Graag deel ik met jullie de leukste plekjes waar je heerlijk kunt eten. Voor de eerste editie gaan we naar Katlijk, naar Restaurant Smûk!

Restaurant Smûk

Betekenis ‘Smûk’

Smûk (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

1. Gezellig, knus of huiselijk

Dit restaurant bevindt zich in hetzelfde pand als Kwartier Noord, een locatie waar ook bruiloften gehouden kunnen worden en workshops gevolgd. Het restaurant bevindt zich in het voorste gedeelte in een heel mooie oude boerderij. Tenminste dat gevoel geeft het. Het interieur is redelijk modern/scandinavisch maar toch ook heel warm en uitnodigend.

Het menu

Bij Restaurant Smûk werken ze voornamelijk met seizoensproducten, en als het kan komen deze uit de buurt of zelfs uit de eigen kassen! Dit alles volgens een Franse keuken. De kaart geeft genoeg keuze, maar je kunt je ook laten verassen door de kok. Op de avond dat wij er waren kon je zelfs niet kiezen, maar moest je je wel laten verassen. Laat ik hier nou wel dol op zijn! Met mijn PDS kan dit soms wat lastig zijn, maar ik heb doorgegeven wat ik absoluut niet kon hebben en daar is goed rekening mee gehouden.

Amuses

Het diner begon met twee soorten amuses. Krokant gebakken kip met pastinaak puree en een wrap van koolrabi met kikkererwten puree. Super lekker! Vooral de krokant gebakken kip vond ik goed, dat zoute in combinatie met de zoete pastinaakpuree, heerlijk.

Het voorgerecht

Het voorgerecht was Kalfsvlees met tonijn en nog wat groenten. Wederom een goed uitgebalanceerd gerecht. Het vlees was heerlijk mals en de combinatie met tonijn was verassend lekker.

Voorgerecht Smuk

Het hoofdgerecht

Het hoofdgerecht was op twee manieren gebakken vlees. Sukade en biefstuk. Hierbij kreeg je bietjes en aardappelen van de green egg. Wat lekkerder was, sukade of biefstuk, dat was echt niet te zeggen. Het enige wat ik hier misschien miste was iets meer groenten. In verhouding met het vlees was dit wat weinig.

Hoofdgerecht Smuk

Het dessert

En toen het dessert. Meestal het favoriete gedeelte van het diner voor mij. En het heeft zeker niet teleurgesteld. Toen de gastheer het kwam uitleggen keken we toch allemaal wat gek. Het was namelijk watergruwel. Klinkt niet heel erg lekker. De watergruwel was gecombineerd met verse rode vruchten, rode vruchten granite en een kletskop. Na de eerste hap was ik om! De structuur is even wennen, maar de smaak was zo goed. Fris, zoet, zurig. Perfecte smakencombinatie.

Dessert Smuk

We hebben echt genoten van het eten. De porties waren precies goed, het eten was erg lekker. Hier wil ik zeker vaker gaan eten.

Ben jij ook op zoek naar een leuke locatie om te gaan eten, niet een standaard restaurant, maar even een keer iets luxer en anders? Ga dan naar Restaurant Smûk in Katlijk. De sfeer is erg fijn en het eten super goed.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply