Blog Personal

PERSONAL: alweer een verhuisbericht!

Laura Kuiper – Voor al uw verhuizingen! Ja, je leest het goed. Ik ga weer verhuizen! Het is nog geen jaar geleden dat ik ben gaan samenwonen, en nu gaan we alweer ergens anders heen. We gaan naar een dorp, niet ver van waar we nu wonen. In dit blog lees je meer over het waarom en krijg je een sneak peek van het huis!

alweer een verhuisbericht

Verhuizen

De afgelopen jaren ben ik vaker verhuisd dan me lief is, dus waarom nu weer? We waren niet echt op zoek, maar gewoon aan het kijken naar wat er allemaal aangeboden werd. Mijn vriend wilde wel graag terug naar het dorp waar hij vandaan komt, en ik vond dat ook prima! In dat dorp staat niet vaak iets te koop. Dus als er iets is wat ook nog aan alle wensen voldoet, dan moet je er snel bij zijn. Toen we ‘ons’ huis tegenkwamen wisten we dus dat we snel moesten zijn!

Wensenlijstje

Wat er op ons wensenlijstje stond? Best veel. We zaten in principe heel goed in het huidige huis. Een eventueel nieuw plekje moest dus wel een echte vooruitgang zijn.

  • De auto moesten we of naast het huis of in een garage kwijt kunnen
  • Een grotere tuin
  • In het dorp dus
  • Twee-onder-een-kap of vrijstaand
  • Een tuin
  • Minimaal 3 slaapkamers
  • Een grote, liefst open, keuken. Of plek hiervoor.
  • Karakteristieke elementen

Best wat eisen en natuurlijk niet een ongelimiteerd budget. En toch hebben we het huis gevonden. Waar we in het begin vooral keken naar wat oudere huizen, met van die mooie glas-in-lood ramen en dergelijke, zijn we toch heel ergens anders uitgekomen. De oudere huizen vragen gewoon veel investering, en dat kon vaak niet gezien de al relatief hoge vraagprijs.

Wat we gekocht hebben? Een huis uit 1991 (in het dorp is het nog steeds nieuwbouw ;) ) Een houtskelet bouw huis, officieel geschakeld, maar alleen de dakgoten zitten aan elkaar.

Het was voor mij geen liefde op het eerste gezicht moet ik eerlijk toegeven. Ik had mijn zinnen gezet op een jaren 30 woningen met alle leuke elementen. Dat is in dit huis niet terug te zien, maar hoe langer ik er over nadacht hoe meer ik de mogelijkheden zag. Van dit huis konden we helemaal ons eigen ding maken. Ik ben nu dan ook helemaal verliefd natuurlijk! Hieronder een sneak peak van het huis, wat vind je ervan?

Sneak peek huisje - Verhuisbericht

Verbouwing

Om het helemaal naar onze smaak te maken gaan we behoorlijk wat aanpassen. Er komt een nieuwe (droom)keuken en we gaan de badkamer uitbreiden. Die wordt dus ook volledig vernieuwd. Verder de gebruikelijke dingen, en vers likje verf en een mooie nieuwe vloer. Genoeg te doen, dat wel.

Verhuizen

1 april gaan we de akte van levering tekenen en krijgen we de sleutel. Geen grapje! Dan hebben we een maand lang om alles te doen, de planning is behoorlijk krap, maar dat komt goed! 1 mei moeten we uit ons huidige huis, dat hebben we binnen een week verkocht!

In de maand april zal het hier dus waarschijnlijk wat stiller zijn, dan zijn we elke minuut vrije tijd die we hebben bezig in het huis. Op Instagram probeer ik wat te laten zien van de verbouwing, verhuizing en natuurlijk vooral het huis! Volg je me daar?

Hoe vaak ben jij verhuisd? En woon je nu in jouw droomhuis of heb je alweer verhuisplannen?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply