Blog

Online Marketing: App Indexing

Een tijd geleden heb ik het gehad over App Install Ads, een goede manier om jouw app meer onder de aandacht te brengen. Een andere belangrijke factor voor de populariteit van een app is natuurlijk de vindbaarheid. Een iets meer technisch verhaal, dus pak een pen en papier en veel plezier met lezen!

Er zijn veel verschillende systemen voor App Indexing, maar in deze blogpost ligt de focus op Android en iOS apps en hoe je deze naar voren kunt laten komen in Google zoekresultaten en Apple Search (alleen voor iOS apps).

App Indexing

App Indexing is een systeem dat ervoor zorgt dat de content van jouw app in google search resultaten getoond wordt. Dit wordt steeds belangrijker gezien het feit dat content die voorheen op een site werd getoond, nu vaker (alleen) in een app te zien is. Hierdoor kan het lijken alsof deze content niet meer zichtbaar is voor iedereen, maar met App indexing zorg je ervoor dat de belangrijkste content juist wel in de zoekresultaten getoond wordt.

Android en iOS gebruikers kunnen vanuit de Google Search resultaten direct doorklikken naar bijvoorbeeld een bepaald gedeelte in jouw app. Dit kan de login pagina zijn of een bepaalde informatie pagina.

App Indexing beinvloed ook de ranking van jouw site. Het maakt hierbij niet uit of gebruikers jouw app geinstalleerd hebben of niet. Wordt jouw app goed geindexeerd? Dan is de ranking zeer waarschijnlijk ook beter. Hier zijn natuurlijk meer factoren van invloed, maar app indexing is sinds de grotere focus op mobile erg belangrijk.

App Indexing

Lees hier het volledige blog, inclusief stappenplan met alle stappen voor het indexeren van jouw app. Intressant is een blog voor en door liefhebbers van het digitale domein. Een blog waar ik ook voor schrijf, samen met nog een aantal collega’s van mij!

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply