Blog

Project: fotografie voortgang

Met alle mooie herfstkleuren die de natuur nu laat zien was het weer tijd om de camera uit de tas te halen! Ook deze keer ben ik weer naar Oranjewoud geweest, het is daar zeker in deze tijd heel erg mooi! Bekijk in deze blog alle foto’s!

 

Witbalans

Deze keer heb ik meer met de witbalans geoefend. Welke stand kan ik het beste gebruiken in welke situatie? Volgens mij is dit goed gelukt, de kleuren komen veel beter uit dan eerder! Nu nog een polarisatie filter én photoshop en dan worden het helemaal mooie plaatjes! Welke polarisatiefilter raden jullie aan voor een Canon 1000D met 18-55 mm lens (doorsnede 58 mm)?

De foto’s

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Christiaan Onrust
  29/10/2014 at 10:43

  Hey!

  Je bent wel lekker bezig zie ik :) ik denk dat de foto’s zelfs misschien nog wel iets meer oranje kunnen gebruiken om de herfst kleuren nog wat meer tot hun recht te laten komen.

  Voor de rest zou ik nog even kijken of je bepaalde foto’s wat rechter kunt zetten, sommigen staan een beetje scheef.

  Wat betreft het filter: het is maar net wat je budget is. Hoya en B+W maken wat dat betreft goede filters. Zou wel voor een circulair polarisatie filter gaan, ben je wat flexibeler.

  Heb je Lightroom al geprobeerd trouwens? Alle standaard bewerkingen kun je daar makkelijk in doen en een stuk eenvoudiger dan in bijvoorbeeld Photoshop.

  • Reply
   Laura Kuiper
   30/10/2014 at 11:44

   Hallo!
   Zeker lekker bezig :)

   Thanks voor de tips! Ik ga eens kijken of ik lightroom op mijn bejaarde laptop kan installeren ;)

   Ik Had inderdaad gezien dat een circulaire polarisatiefilter beter is. Ik ga hier nog wat meer over opzoeken!

Leave a Reply