Blog

New runningshoes: Nike Pegasus

Een tijd geleden heb ik nieuwe loopschoenen gekocht. Ik merkte dat mijn trouwe Lunarglides toch iets minder werden en met het vooruitzicht van een hardloopwedstrijd wilde ik toch goed schoeisel aanschaffen. Lees hieronder meer over de Nike Pegasus loopschoenen die ik heb gekocht.

 

De voetscan

Voordat ik mijn Nike Lunarglides kocht heb ik een voetscan gedaan bij de Intersport. Hiermee kunnen ze zien hoe je voet eruit ziet en waar het eventueel extra ondersteuning nodig heeft. Daarnaast vragen ze naar je situatie, heb je ooit blessures gehad of heb je ergens last van tijdens het lopen. Met deze informatie kijken ze naar welke schoen bij jou past. Mijn voet is gelukkig redelijk normaal, ik kan wel wat extra demping gebruiken om pijn aan de knie te voorkomen. Ik weet nu dus dat ik een schoen met normale ondersteuning kan gebruiken maar wel met extra demping. En toevallig had de mooiste roze schoen uit de winkel dat ook!

De Nike Air Zoom Pegasus 31

Nike Air Zoom Pegasus 31

Jaja, een hele mond vol. De Nike Pegasus is de schoen van mijn keuze. De beschrijving maakt de schoen alleen nog maar aantrekkelijker:

“The quickest most responsive Pegasus yet, the Nike Air Zoom Pegasus 31 Women’s Running Shoe improves upon its legendendary tradition with updated Nike Zoom Air cushioning, a lightweight yet supportive mesh upper and lower offset groomed for speed.

Oftewel een goede ondersteuning maar toch een lichte schoen. Daarbij verhoogt de schoen de stabiliteit door een bredere voetafdruk. Neem daarbij de fantastische kleur en ik ben verkocht.

Nike Air Zoom Pegasus 31

En dan nu het oordeel na er ook daadwerkelijk een aantal keren goed op te hebben gelopen. Deze schoen is heerlijk! Bij de Lunarglide had ik vaak last van vermoeide voeten, dat heb ik bij deze schoenen absoluut niet. De schoen zit goed om de hak heen waardoor je geen wrijving hebt bij de hiel, de demping is super. Of ik ook daadwerkelijk stabieler ben dat weet ik niet, ik ben sowieso niet de meest stabiele persoon in de wereld.

Ik geef deze schoen een dikke 9. Mocht ik weer nieuwe schoenen nodig hebben dan ga ik zeker weer voor de Pegasus!

Nog even een leuke video van de schoen!

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Deborah
    06/01/2015 at 16:53

    Wow!! de kleur is iig erg hip! Dat mag ik wel :)
    Veel loop plezier met je nieuwe schoenen!!

Leave a Reply