Blog

Filofax Friday: hoe bevalt het tot nu toe?

Ik heb mijn Filofax nu al een tijdje in mijn bezit, heb al meerdere inserts gemaakt en draag het ding elke dag bij me. Lees hier mijn ervaringen over het plannen, de agenda zelf en de community.

 

De Filofax Domino Personal

Nog steeds wordt ik blij als ik mijn agenda zie, de kleur is lekker fris en vrolijk en de agenda vind ik gewoon echt mooi! Ik heb geen dag spijt van de aanschaf van de agenda. Hoewel ik nog wel wat moet wennen aan het daadwerkelijk plannen in de Filofax bevalt het verder erg goed.

Filofax Personal

Het formaat van mijn filofax is het personal formaat. Voor mij het juiste formaat voor een agenda die je dagelijks gebruikt. Ik denk wel dat het op den duur handig kan zijn om een a5 agenda te hebben als desk planner, vooral handig voor het plannen van de blogs! Het personal formaat is handzaam, maar je hebt toch genoeg ruimte om iets te schrijven. Tenminste als je zelf de inserts maakt, ik vind de bijgeleverde inserts weinig ruimte bieden. Geluk bij een ongeluk, in de agenda zaten nog geen inserts voor dit jaar dus ik heb al lekker kunnen experimenteren met de inserts!

Creativiteit

Want dat is een van de dingen die ik echt heel fijn vind. De Filofax is een planner waarin je erg goed je creativiteit kwijt kunt en dit groeit ook steeds meer! Hoe meer inserts ik maak, des te meer ideeën ik krijg voor de volgende weken.  Waar ik voorheen met canva.com inserts maakte die ook al versierd waren, ben ik nu overgestapt op wat legere inserts die ik zelf versier! Hieronder de eerste weken van november.

 De planner community

Echt dat er zo’n grote community rondom planners/listers bestaat had ik nooit verwacht. Maar er zijn zoveel sites die je kunt volgen, Facebook groepen en andere plaatsen waar planners tips met elkaar delen of bloggers kits maken die je kunt gebruiken. Voor bovenstaande weken heb ik gebruik gemaakt van een kit van listersgottalist. Heerlijk herfstig. Daarnaast heb ik veel inspiratie opgedaan voor materialen door lid te worden van diverse Facebook groepen, hier wordt vaak gedeeld wat favoriete materialen zijn of wat handig is om te gebruiken. Ik ben nu inmiddels in het bezit van een eengaatsperforator, en diverse rollen washitape. Laats heb ik onderstaande goodies gekocht, kan ik de komende tijd mijn inserts het echte kerstgevoel geven!

Planner goodies

 

Heb jij ook een agenda en ben je gek op plannen? En van welke groepen ben jij lid? Ik deel graag tips!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Eline
    18/11/2015 at 20:36

    Ik ken het niet maar ziet er echt leuk uit!

Leave a Reply