Blog Travel

Travel: Citytrip Antwerpen

Ben jij opzoek naar een leuke bestemming voor een Citytrip? Dan is Antwerpen zeker een aanrader! In juni zijn wij hier een weekendje geweest. In deze blog lees je alles over onze trip, inclusief waar je lekker kunt eten, welke plekken je echt gezien moet hebben en waar je goed kunt verblijven.

 

Gids Citytrip Antwerpen

Citytrip Antwerpen

Naast dat Antwerpen bekent staat als een stad waar je goed kunt shoppen, zijn er nog veel meer leuke plekken om te ontdekken. Tijdens een citytrip van drie dagen hebben wij dit gedaan. Ja, we hebben geshopt, maar zijn ook naar een museum geweest en hebben een fietstocht gemaakt door de leukste straatjes.

Wij hebben veel gehad aan de cityguide van Time to Momo. Hier staan de bekende adresjes in, maar juist ook de wat minder bekende. De plekjes waar de locals graag komen! Op die manier zie je allerlei verschillende kanten van een stad. Ik moet wel zeggen dat in deze gids ook veel plekken stonden waar in Antwerpen werd gerenoveerd of aan de weg gewerkt. Hierdoor stonden veel gebouwen in de steigers en waren enkele routes toch echt wat minder mooi te noemen.

Citytrip Antwerpen

Wat je gezien moet hebben

Wij hebben veel gezien tijdens de citytrip. Een super goede manier om veel kilometers te maken in Antwerpen is Velo Antwerpen, een soort OV Fiets systeem. Deze kun je op verschillende plekken oppikken en weer retourneren. Met de app op je smartphone. Echt super handig!

Wat we allemaal hebben gezien?

 • Onze Lieve Vrouwe Kathedraal – Deze mag je natuurlijk niet missen wanneer je een Citytrip Antwerpen maakt! Wat een ongelofelijk mooie kathedraal zeg.
 • De woningen van de Karmelietessen van Antwerpen – Een heel mooi binnenhof met de leukste huisjes waar nog steeds nonnen wonen
 • Kloosterstraat – Naast mooie gebouwen vind je hier ook leuke LP zaakjes en een brocante markt
 • Het Schipperskwartier – Hier vind je naast het Museum aan de Stroom (met geweldig uitzicht op de stad) ook fantastische pakhuizen en hippe eettentjes
 • De Meir – Houd je van shoppen? Dat moet je hier zeker zijn
 • Antwerpen-Centraal – Zo mooi, dit stationsgebouw! Echt je waant je bijna op Grand Central Station, inclusief grote trap.

Waar je moet eten

Dol op eten zijn wij! En in Antwerpen zijn er genoeg tentjes waar je kunt genieten van een lekkere borrel, of waar je heerlijk kunt dineren! Onze aanraders:

 • Het toneelhuis – Voor een lekkere borrel met vaak live muziek, en dat vanuit een lekker luie strandstoel
 • Belgian Wines – Een wijnbar waar ze heerlijke Belgische wijnen serveren met daarbij een plankje met kaas en vlees uit de regio, absoluut genieten!
 • The Meat Factory – Voor het lekkerste stukje vlees ga je naar de Meat Factory. Oh, de moonshine was ook erg goed te doen!

Waar je verblijft

Tijdens onze citytrip Antwerpen verbleven wij in het Van der Valk. Net buiten het centrum, lekker rustig en met heerlijk comfortabele kamers. Oh en je kunt er ook heel prima een hapje eten!

 

Ben jij al eens in Antwerpen geweest? En wat moet je volgens jou echt gezien hebben? Of ga jij liever naar een stad zoals Praag of Madrid?

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply