Blog

Travel: CitizenM Amsterdam

Degene die mij volgen op Twitter, Facebook op Instagram weten het waarschijnlijk al. Afgelopen weekend was ik een weekendje naar Amsterdam met Ben. Hierover volgt nog een post, maar eerst wil ik jullie graag meer vertellen over het hotel waar wij verbleven. Het CitizenM Amsterdam Hotel.

CitizenM Amsterdam Hotel Welcome

Het concept

CitizenM hotels is een hotelketen met hotels in verschillende steden. Waaronder twee hotels in Amsterdam. Een bij Schiphol en een in Amsterdam Zuid. Alle kamers in deze hotels zijn hetzelfde.  Je hebt een kingsize bed, een raam dat net zo breed is als het bed, een regendouche en gratis films op je flatscreen! Alles wordt bestuurd via een tablet dat in de kamer staat.

De kamer is lekker luxe, evenals de verdere inrichting van het hotel. Er zijn iMacs waar je op kunt werken en een bar/cafe waar je alle benodigdheden kunt krijgen. Verder zijn er verschillende zithoeken waar je even heerlijk kunt relaxen.

Ondanks dit alles betaal je zeker niet de hoofdprijs voor de hotels. Dit komt doordat er verder weinig poespas is. Inchecken doe je via een computer net als het uitchecken. Er is geen bell boy die je bagage naar de kamer brengt of andere overbodige luxe.

CitizenM wil betaalbare luxe beschikbaar stellen voor een nieuw type reiziger, de moderne mobiele reiziger. Geen handdoek origami of een chocolaatje op je kussen, maar gratis wifi en films. De mogelijkheid om eerder in te checken of juist later uit te checken als je vlucht op aparte tijden vertrekt. Super handig voor mensen die vaak vliegen op aparte tijden.

Extra leuk is het worden van een Citizen. Dit zorgt ervoor dat je bij het hotel in het systeem staat en altijd de voordeligste prijs krijgt. Bij elke boeking krijg je 15% korting op de reguliere prijs. Handig toch?

 

Mijn ervaring

Zoals je wellicht uit bovenstaande kunt opmerken ben ik fan. Ons verblijf in CitizenM Amsterdam was heerlijk. De bedden zijn fijn, de gratis films erg handig en het hotel ziet er gewoon erg goed uit. Het zelf in en uit checken gaat gemakkelijk en is vooral lekker snel. De regendouche was ook overheerlijk om even op te frissen van de vele wandelingen die wij in Amsterdam gemaakt hebben.

CitizenM Amsterdam zit in Amsterdam-Zuid vlakbij het station en vlakbij een tramhalte. Met Tram 5 ben je in een half uurtje in het centrum.

Ik kan CitizenM zeker aanraden! Zoals gezegd zitten ze in meer steden, dus ga je naar Amsterdam, Londen, New York, Parijs, Rotterdam of Glasgow kijk dan ook zeker naar deze hotels.

(Tip: In New York zit het hotel vlakbij Times Square en kun je van een super mooi uitzicht genieten op het dakterras!)

Note: Dit bericht is geen advertentie. Ik ben gewoon zeer tevreden over ons verblijf in dit hotel en vind het concept erg goed! 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply