Blog recensies

Recensie: Hij is van mij!

Ik hou van lezen, lekker met een dekentje op de bank, kaarsen aan, en een goed boek erbij. Heerlijk. Daarom kan je op mijn blog ook recensies van boeken vinden. Vandaag mijn allereerste recensie over het boek ‘Hij is van Mij!’ van Sasha Wagstaff

Samenvatting

Onweerstaanbaar: liefdesperikelen in de wereld van het oude geld.
Maak kennis met de familie Forbes-Henry. Ze zijn aristocratisch, aantrekkelijk, maar ook een beetje op hun retour. Appleton, hun riante landhuis, is enigszins vervallen en heeft overduidelijk een opknapbeurt nodig. Oudste zoon William wil van het familiehuis een hotel maken om aan het geld te komen waar de familie Forbes-Henry duidelijk gebrek aan heeft. Dan komt er fantastisch nieuws. Een oude schoolvriend van Wil, B-acteur Rufus, kondigt aan dat hij gaat trouwen met superster Clemmie Winters. Appleton lijkt de ideale plek om het glamourhuwelijk te voltrekken. Plotseling wordt het landhuis overspoeld: er wordt zelfs een complete televisieploeg naar het idyllische dorpje gestuurd. Maar wie valt er nu voor wie? De zomer op huize Appleton loopt niet helemaal volgens planning…

What I think

Ik vind ‘Hij is van mij’ een heerlijk boek. Door de schrijfstijl leef je je gemakkelijk in  journalist Tessa in. Tessa moet de voorbereidingen op bruiloft van Oscarwinnares Clemmie Winters en B-acteur Rufus Pemberton vastleggen in een documentaire. klinkt leuk? Niet als je een baas zoals die van Tessa hebt. Ze zit continue achter haar broek aan om de meest sappige details naar boven te halen, iets waar Tessa helemaal geen zin in heeft. Wil Tessa überhaupt wel verder met haar werk als journalist? De documentaire wordt opgenomen op Appleton, het landhuis van de familie Forbes – Henry. Tijdens de opnames leert Tessa de familie goed kennen en komt ze achter steeds meer geheimen, maar ook achter wat ze zelf nou echt wil.

Een heerlijk boek om te lezen, je  wordt meegezogen  in het verhaal en leer de personages steeds beter kennen.  Oké, het is geen literair meesterwerk, maar wel een fijn boek voor als je even wat anders wilt dan die zware kost.

Ik geef het boek een 7,5. Een heerlijke chicklit waarmee je even lekker kunt ontsnappen naar de wereld van sappige roddels, mooie landhuizen en heerlijke zoetsappige romantiek.

 

Follow on Bloglovin

You Might Also Like...