Blog recensies

Recensie: Het Rosie project

Het boek Het Rosie project heb ik gewonnen tijdens de Books & Kisses Readathon. Ik keek erg uit naar het lezen van het boek, er waren zoveel positieve reacties over! Lees hier mijn recensie over dit veelbelovende boek

Het Rosie Project

Samenvatting

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant, maar verkocht zijn bedrijf om fulltime schrijver te worden. Met zijn debuutroman Het Rosie Project verovert hij de wereld. De filmrechten zijn verkocht aan Sony Pictures.(Bol.com)

What I think

Na de vele goede geluiden die ik over dit boek had gehoord viel het mij toch een beetje tegen. Absoluut, het is een goed verhaal. Ik vond alleen dat het, bij sommige stukken, net was alsof het verhaal afgeraffeld werd. Het verhaal ging te snel. Dit hoeft niet erg te zijn, maar in dit geval mistte ik toch echt een extra stukje belevenis bij bepaalde gebeurtenissen. Zeker het eind was te abrupt en had meet beschreven kunnen worden. Maar dat gezegd te hebben was het verhaal over het algemeen goed geschreven. Een leuke vlotte schrijfstijl die heel duidelijk de persoonlijkheid van Don Tilman beschreef. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand met asperger, of in ieder geval het leven van Don Tilman. De manier waarop hij vrouwen probeert te benaderen, en überhaupt contact legt met mensen is intrigerend en soms gewoonweg hilarisch. Ik ben blij dat ik dit boek gewonnen heb, ikzelf vind de kaft niet heel sprekend maar het verhaal gelukkig wel!

Ik geef het boek een 7. Het is een leuk boek om te lezen alleen sommige delen hadden beter beschreven kunnen worden. Ik moet zeggen ik ben erg benieuwd naar de film!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply