Blog

Travel: Amalfikust Zomervakantie 2015

Het lijkt nog zo ver weg, maar toch zijn wel het al aan het ‘plannen’. De zomervakantie van dit jaar. Het doel; ontspannen, maar ook veel zien en ontdekken. Onze bestemming: De golf van Napels en de Amalfikust in Italië!

 

De bestemming

Dat we deze zomer wel weg willen, dat was na de laatste vakantie waarbij we thuis bleven gelijk duidelijk. We willen gewoon echt even weg uit Nederland, naar de zon en naar een plek waar we kunnen ontspannen maar ook lekker veel kunnen wandelen, zien en ontdekken. Ik heb al een aantal keer de Amalfikust voorbij zien komen, in blogs maar vooral ook op Pinterest en had dat in mijn achterhoofd. Na nog wat research naar het gebied was ook Ben overgehaald, hier moeten we heen!

Kaartje Amalfikust

Op dit kaartje zie je waar de Amalfikust ligt. Wij willen naar een camping in Sorrento, een leuk plaatsje tussen Napels en Amalfi. We gaan niks boeken, maar hebben in ieder geval al wel een aantal opties voor campings.

De Amalfi kust is een populaire bestemming vanwege de veelzijdigheid van het gebied. De natuur is er super mooi én er is heel veel te beleven.

♥Pizza eten in Napels (Pizza Margharita komt hier vandaan)

♥Een autorit over De weg van duizend bochten, een route hoog boven de Amalfikust

♥De dorpjes Amalfi, Atrani en Positano bezoeken

♥De Vesuvius vulkaan bekijken (msischien zelf beklimmen?)

♥Cultuur opsnuiven bij de ruïnes van Pompei

♥De blauwe grotten op het eiland Capri van binnen bekijken!

♥Een dagje leven als Wagner, tijdens een bezoekje van Villa Rufolo en een wandeling over het Terrazza dell’Infinito. Deze villa ligt in het pittoreske dorpje Ravello

♥ Het Godenpad bewandelen en de mooiste uitzichten op de Amalfi kust hebben Sentiero degli Dei (Godenpad)

♥Nog zo veel meer!!

Wat wij precies gaan doen dat weten we nog niet, maar we hebben in ieder geval genoeg inspiratie. Er is zoveel te vinden over dit gebied. En vooral ook erg veel mooie foto’s. Hieronder een selectie. Ben jij wel eens naar dit gebied geweest? Zo ja, heb je tips? Ik ben erg benieuwd!

Laura Kuiper

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Marlies
  13/02/2015 at 09:27

  Ik krijg door deze foto’s zo’n zin in de zomer! Leuk artikel! Omdat ik je blog leuk vind heb ik je genomineerd voor De Liebster Award. Je kunt het lezen op mijn blog! Liefs

  • Reply
   Laura Kuiper
   13/02/2015 at 15:29

   Ik heb er ook alleen maar meer zin in gekregen! :)
   Thanks! Ik ga ermee aan de slag!

Leave a Reply