Blog recensies

Recensie: Babe, you got this

Vakantie en dus tijd om boeken te lezen! Ik heb drie boeken meegenomen in de camper, Babe, You got this.Was er een van. Een managementboek vol met verhalen van power vrouwen. Mijn interesse was met het lezen van de samenvatting in ieder geval gewekt. Lees in deze blog wat ik van het boek vond!

Babe, you got this - Cover

Babe, you got this. – Martje Haverkamp & Emilie Sobels

Van meisje met dromen naar vrouw met succes

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven?

In Babe, you got this. begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) je vragen. Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden?

Vanuit de verschillende adviezen van deze vrouwen bouwden Emilie en Martje dit boek op. Een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen. Want succesvolle vrouwen helpen elkaar: “Babe, you got this.’

(bol.com)

What I Think

Het boek staat inderdaad vol met verhalen van power vrouwen/girlbosses. Ik had gelijk zin om zelf ook weer aan de slag te gaan (onder andere met mijn blog!). Ik vond wel dat sommige verhalen het 60 uren per week werken, of bijna altijd werken, teveel promoten. Teveel het idee geven dat wanneer je dat niet doet, je het nooit gaat redden. Gelukkig waren er ook genoeg verhalen van vrouwen waar ik mij wel heel goed in kan vinden! Verhalen over balans in werk en privé . Al met al is er voor iedereen wel iets wat je uit het boek kunt halen, verhalen die jou meer of minder aanspreken. Het geeft je in ieder geval mee dat je niet bang moet zijn. Kruip uit je schulp en ga aan de slag met jouw ideeën. Babe, you got this!

Ik geef dit boek een 8! Het heeft mij in ieder geval wakker geschud en ik denk dat dit bij veel meer vrouwen is gebeurd die dit boek lezen. Ben jij op zoek naar een goed boek met advies voor ondernemers? Dan raad ik Babe, you got this. zeker aan.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply