Blog Working at TRES Internet

Online Marketing: AdWords Editor 11

Gisteren hield Google een global livestream: “Click through AdWords 2014”. In deze webinar evalueerden ze een aantal nieuwe features die het afgelopen jaar zijn gelanceerd, maar deden ze ook een andere announcement you shouldn’t have missed. Voor de mensen die het toch gemist hebben, lees hier meer!

 

AdWords Editor 11

AdWords Editor is een programma waarmee je offline de advertenties (Google Ads, de advertenties die je vaak ziet bij zoeken in Google en op sites van Google Partners zoals bijvoorbeeld YouTube) van verschillende account kunt bekijken en aanpassen. Op deze manier kun je alvast wjizigingen maken, deze eventueel laten beoordelen en later in een keer uploaden naar Google AdWords.

In de livestream werd een compleet nieuwe versie van AdWords Editor gelanceerd. Nummer 11 alweer. Een nieuw, moderner uiterlijk en veel nieuwe features. In onderstaande video zie je de aankondiging.

De nieuwe features

 • Je kunt diverse schermen openen om zo meerdere delen van het account tegelijk te kunnen bewerken. Voorbeeld: Je kunt een nieuw scherm openen voor een zoekwoord lijst terwijl je ondertussen een advertentie opzet.
 • Je kunt ook meerdere accounts tegelijk beheren en aanpassen door voor elk account een apart scherm te openen. Tussen deze schermen kun je kopiëren en plakken maar is ook een mogelijk tot drag & drop toegevoegd.
 • De navigatie mogelijkheden zijn ook aangepast. Zo is er een Typelijst toegevoegd. Wanneer je in de typelijst op een item klikt zie je de gegevens voor het geselecteerde account, de geselecteerde campagne of advertentiegroep. Als je bijvoorbeeld de zoekwoorden van een bepaalde campagne wilt bekijken selecteer je in de structuurweergave (boomstructuur met overzicht van het account) de betreffende campagne en kies je in de typelijst voor de optie zoekwoorden. Op deze manier kun je alle gegevens makkelijk en snel vinden.
 • Een andere aanpassing is die aan de zoekbalk. Je kunt hier nu meer specifieke zoekopdrachten invoeren, je kunt zelfs populaire zoekopdrachten bewaren. Op deze manier vind je altijd precies wat je zoekt zonder lang door het programma te zoeken.
 • Wanneer je al wat handiger bent met Editor kun je meerdere keybord shortcuts gebruiken, in Editor 11 zijn er nog meer toegevoegd om het navigeren nog makkelijker te maken.
 • Meerdere wijzigingen tegelijk maken is ook makkelijker gemaakt. Met de Advanced multi-select functionaliteit kun je meerdere campagnes en advertentiegroepen selecteren om zo de gegevens te bekijken en deze eventueel te kopiëren naar een ander account of een nieuwe campagne.
 • Geschiedenis. Alles wat je veranderd is nu nog duidelijker weergegeven in de Geschiedenis functie. Hierbij is ook een handige undo en redo knop geplaatst. Ook het wijzigen van de geschiedenis kun je voor meerdere wijzigingen tegelijk doen.

Een hoop nieuwe en verbeterde functies dus! Ik ben benieuwd hoe deze vernieuwde tool voor iedereen gaat werken. Ik heb er zelf nog niet heel veel ervaring mee en kan niet wachten om mij te verdiepen in deze nieuwe versie.

Heb jij AdWords Editor 11 al gedownload en gebruikt? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Barbara
  14/12/2014 at 14:04

  Wat een leuk artikel zusje! Ben heel benieuwd naar andere artikelen over het vakgebied!

  Ik heb je genomineerd voor de Blog Top Drie Tag: http://www.barbarakuiper.nl/blog/de-blog-top-drie-tag/. Ik zou het leuk vinden als je deze overneemt. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar jouw antwoorden!

Leave a Reply