Blog Foodie Friday

Foodie Friday

Ik ben dol op koken en bakken. Ik neem er vaak niet de tijd voor, maar als ik dat wel doe is het een groot feest! In deze blogposts schrijf ik over recepten, mijn favoriete kookgerei, kruiden en meer. We starten met mijn favoriete kookboeken!

P

Kookboeken

Inmiddels heb ik al aardig wat kookboeken, nog niet genoeg natuurlijk! Elke dag komen er weer zoveel leuke kookboeken uit. Er zijn er natuurlijk een aantal favoriet. En bij mij zijn dat deze.

IMG_8137

 

New York – recepten uit de Big Apple

Hoewel ik nog niet heel veel heb klaargemaakt uit dit kookboek is het wel een van mijn favorieten. Een boek vol met mooie foto’s van de gerechten, maar ook van de stad. En met mijn voorliefde voor New York is het niet moeilijk om in dit kookboek weg te kunnen dromen (ja, dat kan ook in kookboeken!). bedenk daar heerlijke gerechten als New York Cheesecake en cinnamon rolls bij en je snapt vast wel wat ik bedoel. Hier moet ik snel maar weer eens een recept uit klaarmaken!

Power Food van Rens Kroes

Een populair boek van zo’n beetje heel Nederland. Makkelijke recepten die erg makkelijk zijn om te maken. Heerlijk! Nou ben ik niet iemand die elke dag heel gezond eet, maar af en toe is het toch wel lekker om de tussendoortjes te vervangen door gezonde alternatieven en om in plaats van een dikke hamburger een lekkere quinoa salade te eten als avondmaal. En ook hier zijn de illustraties en de algehele lay-out van het boek prachtig.

Jamie in 15 minutes van Jamie Oliver

Gerechten klaarmaken in 15 minuten, wie wil dat niet? gelukkig wist ik dat bij het boek Jamie in 30 minutes de hobby kok er ongeveer een uur over doet om het gerecht klaar te maken. Daarom heb ik gekozen voor het 15 minutes kookboek. Dit moet dan toch in 30 minuten te doen zijn? En dat is ook zo. De meeste gerechten zijn met maximaal een half uurtje klaar, en ze zijn nog heerlijk ook! Er is veel variatie in recepten en gebruikte ingrediënten. Enige nadeel is wel dat er soms veel ingrediënten instaan die niet bij de lokale supermarkt te verkrijgen zijn. Maar dat mag de pret niet drukken. Uit dit boek heb ik ook al behoorlijk wat dingen klaargemaakt.

Fast Fresh and Delicious van Matt Preston

Mijn nieuwste pareltje is het kookboek van Matt Preston, een van mijn favoriete koks. De manier waarop hij van eten geniet en hoe hij dit uit, I love it! Dit boek is iets gezonder dan zijn andere boeken, maar er staan stiekem nog genoeg minder gezonde recepten in. Voor mij geen probleem als echte zoetekauw. De meeste recepten zijn ook erg eenvoudig te maken waardoor het boek het kenmerk Fast echt wel eer aan doet! De combinatie van verse ingrediënten gemixt met ingrediënten uit een potje of zakje is ideaal. Dit zorgt er toch voor dat veel gerechten sneller klaar te maken zijn. Ook hier is de afwisseling in soorten gerechten groot, al staan er wel meer salades in dan bijvoorbeeld vleesgerechten. Gelukkig kunnen we het vlees gewoon zelf toevoegen! Extra: helemaal achterin het boek vind je een aantal duivels lekkere recepten!

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Barbara Kuiper
    10/10/2014 at 17:11

    Jaaa die van Rens Kroes, een van mijn favorieten dit moment!

Leave a Reply