Blog Gadget Geek

Gadget Geek: CES 2016

Vorige week spoelde Las Vegas weer over van de Gadget Geeks. Het was namelijk tijd voor CES 2016! CES is een van de grootste elektronica beurzen ter wereld. Een beurs waar de nieuwste ontwikkelingen op tech gebied getoond worden, de nieuwste gadgets gelanceerd en bedrijven hun plannen presenteren. Dit jaar waren er vooral veel nieuwe auto’s te vinden, maar ook op het gebied van huishoud gadgets was er genoeg te zien. In deze blog lees je wat mijn favoriete (aangekondigde) gadgets zijn!

De gadgets

Nikon KeyMission 360

Alhoewel CES meestal niet in het teken van camera’s staat, is er dit jaar toch een hele leuke gepresenteerd! De Nikon KeyMission 360. Een 360 graden action cam en de eerste van de aankomende lijn Nikon action camera’s. De camera maakt opnames in 4k UHD en kan dus 360 graden filmen, iets wat echt in opkomst is. Het is een klein zwart apparaatje dat makkelijk mee te nemen is.Uiteraard zit er ook een wifi en bluetooth connectie op om alles zo snel mogelijk te delen. De camera schijnt beter te filmen dan andere 360 camera’s die er tot nu toe zijn, de kwaliteit is prima. Nikon wil met deze camera het mogelijk maken voor consumenten en semi-profs om 360, virtual riality video’s te maken.   Ik ben benieuwd naar de volgende apparaten uit deze lijn!

De Polaroid Snap

Polaroid komt met een nieuwe, kleine leuke camera. De Polaroid Snap Plus is een simpele camera die direct jouw foto’s kan uitprinten. De camera heeft geen LCD scherm, maar je kunt wel kiezen of de foto een zwart-wit, sepia of kleurenfoto moet worden. Er komt ook nog een iets luxere versie, de Polaroid Snap Plus. Deze camera zal wel een LCD scherm hebben.

De BMW iVision Future Interaction
Mijn favoriete auto’s? Aston Martin, Dodge Supercharger, de Audi R8 en die oude Land Rovers. Niet echt de meest zuinig auto’s, maar wat zijn ze mooi! Op CEW is echter een mega mooie, vol met gadgets, en iets beter voor het milieu, auto concept geïntroduceerd door BMW. De BMW iVision Future Interaction. Een concept geïnspireerd op de BMW i8 Spyder. In het interieur vind je weinig knopjes. In plaats daarvoor is er een mooi groot 21-inch display. Deze bestuur je door ernaar te wijzen, de UI weet vervolgens wat je aanwijst en of je klikt. Dit display en nog een aantal andere displays vervangen bijna alle knoppen. Uiteraard is ook in deze auto de self-driving optie aanwezig. Ik ben benieuwd hoe dit in werkelijkheid gaat werken, maar met een ‘gewone’ i8 Spyder zou ik ook al erg gelukkig zijn!

Samsung’s nieuwe koelkast
Uiteraard was ik ook erg benieuwd naar gadgets voor in de keuken, en Samsung heeft niet teleurgesteld. Ze hebben een nieuwe koelkast gepresenteerd met een display op de deur. Via deze display kun je verschillende apps openen, bijvoorbeeld een kookapp met diverse intructie video’s. Daarnaast kun je ook boodschappen bestellen via een app die is ontwikkeld in samenwerking met MasterCard. De koelkast maakt foto’s van de inhoud, handig wanneer je boodschappen aan het doen bent en niet meer weet wat je nog hebt of moet kopen. Met een app is dit uiteraard allemaal te beheren. De prijs van dit juweeltje is nog niet bekend, maar dit zal ongetwijfeld niet mals zijn.

Samsung Fridge CES 2016

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply