Blog recensies

Endgame: het concept

Endgame, de opdracht. Het eerste deel van een trilogie geschreven door Amerikaanse auteurs James Frey en Nils Johnson-Shelton. Een boek waarin allerlei codes, coördinaten en clues verborgen zitten die samen een interactieve puzzel vormen. Een boek 2.0 dus! Van Unieboek | het Spectrum kreeg ik de kans om een exemplaar thuis gestuurd te krijgen, aan de strijd mee te doen én hier een aantal blogs over te schrijven. In deze blog lees je meer over het concept van het boek! Mijn tocht begint hier, volg je mij?

Cover Endgame

Endgame is echt. Endgame is begonnen.

De achterkant van het boek maakt het gelijk spannend. De tekst zweept je op en maakt dat je gelijk wilt beginnen met lezen en je op deze puzzel te storten.

 

Aarde. Nu. Vandaag. Morgen. Endgame is echt. Endgame is begonnen. De toekomst ligt open. het komt zoals het komt. 

 

Spelers. jong van lichaam, maar oud van oorsprong. De hele mensheid stamt af van hun bloedlijnen. Ze zijn geschapen en verkozen duizenden jaren geleden. Sindsdien bereiden ze zich voor, dag in dag uit. 

 

Ze zijn niet bovennatuurlijk. Niemand kan vliegen, lood in goud veranderen, of zichzelf genezen. Als de dood komt, dan komt-ie. Voor hen, voor ons allemaal. Ze zijn de erfgenamen van de aarde, en zij zullen het Grote Raadsel van de Redding moeten oplossen. Een van hen moet dat doen, of we zijn allemaal verloren. 

 

Lees het boek. Ontdek de aanwijzingen. Los het raadsel op. Slechts één kan winnen. Endgame is echt. Endgame is begonnen.

 

 

Echt, door die tekst raak ik al helemaal enthousiast. Een boek dat je niet alleen leest. Nee, in dit boek kun je jezelf helemaal verliezen. Je helpt mee om het raadsel op te lossen. jij wil degene zijn die het raadsels oplost en de mensheid helpt.

Het concept

Het idee achter dit boek is dat iedereen die het leest zelf gaat proberen te puzzel op te lossen. Dat iedereen mee wordt genomen in het spel. Het is eigenlijk een beetje alsof je in een ware Hungergames hunt wordt meegenomen, heerlijk spannend!

Ik als echte boekenwurm en communicatie nerd vind dit geweldig. Boek raken toch iets uit de gratie, films zijn meer populair. Maar met dit boek wordt het anders. Je wordt geactiveerd, je zit niet meer passief op een stoel met je boek. Je moet goed nadenken en zorgen dat je alles goed leest. Jij wilt toch ook winnen? Bij het oplossen van alle clues wordt ook social media meegenomen. In het boek komen 13 verschillende personen voor, de spelers. Al deze spelers hebben ook allemaal een Twitter account. Hier kun jij ze volgen in hun tocht om het raadsel op te lossen. Een echt boek 2.0 volgens mij.

Éen iemand kan winnen. Wat je kunt winnen? $500.000,- in gouden munten.

Ik ga nu in beginnen, alvast mijn excuses als het blog stil komt te liggen. Dit boek móet ik lezen! Grapje natuurlijk. Ik neem jullie mee in mijn tocht om de raadsels op te lossen, gaan jullie mij helpen?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply