Blog

Furry Friend Tag

Op het blog van Beautylab zag ik de Furry Friend tag voorbij komen. Een tag met negen vragen om iemands huisdier beter te leren kennen. Vandaag leren jullie mijn furry friend Diablo kennen!

Diablo

Wat zijn de namen van je huisdieren?

De naam van mijn huisdier is Diablo. Toen Diablo in het asiel zat heette hij Witte, maar wij wilden toch een beetje een stoere naam. Ben en ik hebben allebei een aantal namen opgeschreven die wij leuk vonden, maar geen een kwam overeen. Toen kwam ik met het idee om de kat naar een game te noemen die Ben toen speelde, Diablo III.  Dat vonden we allebei een leuke naam voor het beestje.

 

Wat voor soort huisdier is het en welk ras?

Diablo is een kat (kater) en volgens zijn paspoort een heuse Europese Korthaar, oftewel vuilnisbakkenras. Diablo is wel een albino. Helemaal wit met geelachtige ogen. Dit is ook de reden dat hij doof is. Het geeft iets meer zorgen, zo moeten we zijn oortjes eigenlijk insmeren als hij in de zon zit om huidkanker te voorkomen, en een iets andere manier van omgang. Maar dat maakt ons niks uit, Diablo maakt ondertussen echt deel uit van ons ‘gezinnetje’.

 

Hoe lang heb je je huisdieren al?

Wij hebben Diablo nu bijna twee jaar, de tijd gaat snel.

 

Hoe kom je aan je huisdieren?

Wij hebben Diablo geadopteerd bij het dierenasiel hier in de buurt. We waren niet echt op zoek naar een huisdier omdat we op de derde verdieping wonen en een beestje toch de ruimte willen geven. Maar ik was op de website van het asiel aan het kijken, stiekem wilde ik toch heel graag een huisdier,  en kwam Diablo tegen. Een dove kater die eigenlijk niet naar buiten kan. Ideaal voor op een flat. Na Ben te hebben overgehaald zijn we bij het asiel gaan kijken. Diablo was wat afstandelijk en schrikachtig, we zouden hem dus de tijd moeten geven. Ik was gelijk verkocht, en gelukkig wilde Ben het toch ook wel graag.

 

Hoe oud zijn je huisdieren?

We weten het niet precies, maar toen we Diablo kregen is hij op ongeveer 10 jaar geschat. Hij is nu dus ongeveer 12. Niet echt jong meer, maar hij kan nog spelen als een kitten!

 

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je dieren?

Diablo heeft een erg grote persoonlijkheid, echt zo leuk om te zien. Hij kan heel chagrijnig zijn als je hem wakker maakt tijdens een dutje. Maar wat ik vooral leuk vind is dat hij het heel erg fijn vind als je weer thuis komt. Ze zeggen wel dat katten hun eigen weg gaan en dat honden veel afhankelijker zijn. Dan hebben ze Diablo nog niet ontmoet. Zodra ik thuiskom en Diablo heeft mij gezien dan begint het concert, hij blijft mauwen. Ook nadat hij eten heeft gehad gaat hij door, en als hij je dan niet kan vinden raakt hij in paniek. Het is echt net alsof hij van alles met je wil bespreken.

 

In het begin was Diablo erg agressief, we wisten niet zo goed wat we ermee aan moesten. De littekens zitten er nog steeds. Maar na wat onderzoek naar hoe om te gaan met dove katten en het aanpassen van de manier waarop we naar hem toe gingen, ging het al snel beter. Nu ligt hij heel graag bij ons op de bank en is hij vooral erg lief. Hij geeft wel eens een haal, maar alleen wanneer je iets doet wat hij niet fijn vind. Bijvoorbeeld lang optillen of met een vlakke hand naar zijn gezicht toe gaan. We hebben het vermoeden dat Diablo vroeger mishandeld is en daardoor op dat soort dingen nogal heftig reageert.

 

Hoe belangrijk is de band met je huisdieren?

Ik ben dol op dieren, en zeker op mijn huisdieren. Wij hebben thuis eigenlijk altijd huisdieren gehad en daarmee heb ik altijd een sterke band gehad. Dit geldt ook voor Diablo, ik zeg soms wel eens voor de grap dat hij mijn kind is, maar ik geef echt veel om het beestje. Het is gewoon zo gezellig!

 

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdieren?

Het moment dat we hem ophaalden uit het asiel, maar zeker ook het eerste moment waarop hij echt naar ons toe kwam. De momenten waarop je thuiskomt en hij tegen je aan begint te praten. Dat zijn de momenten die ik altijd zal blijven onthouden.

 

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdier?

Een heleboel. Bakkertje, dikkerd, bolletje, vetklep, popke, studmuffin. Maar toch noem ik hem het vaakst Diablo.

 

 

Diablo

Diablo

Diablo
Diablo

Diablo

IMG_6116

Ik heb gisteren met de camera geoefend en heb toen Diablo als model gebruikt. Best goed gelukt al zeg ik het zelf!

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Aukje
  08/04/2014 at 20:01

  Aawh lief en mooie foto’s inderdaad!

 • Reply
  Hanneke
  08/04/2014 at 20:34

  Je hebt Diablo prachtig omschreven Laura. En hij blijft een bijzondere kat en prachtig om te zien. Blijf maar lang van hem genieten.

Leave a Reply