Blog

New Things: Hatha Yoga

Yoga, iets wat ik altijd heb willen proberen. Word je er echt ontspannen van of niet, en hoe krijgen die mensen zichzelf in die posities? Een vriendin van mij gaat naar Yoga en dus zag ik mijn kans schoon!

 

Hatha Yoga

De soort Yoga die genoemde vriendin beoefend is Hatha Yoga, een soort yoga die je helpt je lichaam op te warmen en te ontspannen. Andere soorten zijn Power Yoga en Bikram Yoga. Al tijdens volg ik iemand op Instagram die Yoga foto’s en video’s plaats, Gypsetgoddess. Wat zij kan, dat wil ik ook kunnen dacht ik! Wat voor soort Yoga zij doet weet ik niet, maar die houdingen heb ik niet gezien tijdens de les Hatha Yoga!

Ik heb dus een les Hatha Yoga meegedaan, hier de beschrijving die op de website van de Yoga school staat.

Een hathayoga les bestaat uit oefeningen om je lichaam op te warmen. Een aantal klassieke yogahoudingen die je lichaam rekken en strekken waardoor spanningen los gelaten kunnen worden en een eindontspanning waarbij ik je help om bewust te worden van je lichaam en gedachten. Deze oefeningen zorgen ervoor dat je lichaam en geest tot rust komen. Ontspanning van lichaam en geest helpt je om je energie weer op te bouwen. Yoga is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen om
het lichaam in balans (gezond) te houden. Tegenwoordig zijn er maar weinig mensen helemaal vrij zijn van lichamelijke of geestelijke klachten. Yoga kan je op weg helpen om de balans weer te vinden.

Mijn ervaring

De Yoga was erg rustig en het hielp me wel iets om te ontspannen. Maar die balans heb ik niet echt gevonden. Hoewel de ademhaling oefeningen werkten bij het ontspannen was de les over het algemeen toch wat te zweverig voor mij. Ik ga liever naar de sportschool om even stoom af te blazen om daarna lekker te ontspannen op de bank;)

Ik zou nog wel graag een keer andere soorten Yoga willen proberen, gewoon om te kijken wat het verschil is! Of misschien gewoon eens thuis een aantal dingen proberen als aanvulling op mijn workouts. Hieronder een paar inspiratie foto’s!

GypsetGoddess

Yoga

GypsetGoddess2

yoga3

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply