Blog

Love: Filofax

Al jarenlang wil ik er een, maar nooit heb ik er een gekocht. Tot nu. Ik heb mijn allereerste echte Filofax aangeschaft! Lees hier meer over het merk en waarom ik zo graag zo’n planner wil.

 

Agenda’s

Wat moet ik met een agenda? Als online marketeer gebruik je toch alleen agenda’s op je smartphone etc.? Juist daarom heb ik behoefte aan iets anders. Een analoge planner waar ik lekker mijn creativiteit in kwijt kan en ondertussen al mijn (privé) afspraken in kan bijhouden. Ik heb agenda’s altijd leuk gevonden, lekker schrijven maar vooral ook de agenda nog mooier maken! En dat kan dus ook met de Filofax die ik besteld heb.

Filofax

Filofax is een Brits merk dat al jarenlang een specialist is op het gebied van planners. Het is begonnen met mooie leren planners met verwisselbare binnenkant. Tegenwoordig hebben ze deze lijn verder uitgebreid met allerlei verschillende soorten agenda’s. Leer, niet leer en een veel groter kleurenspectrum. En rondom dit fantastisch mooie merk heeft zich een heuse community gevormd. De planner community. Nou is deze community niet alleen gericht op Filofax, maar dit merk neemt toch wel de overhand. Hieronder een afbeelding van de verschillende formaten agenda’s die Filofax in het assortiment heeft.

Formaten Filofax

Allerlei mensen die enthousiast zijn over planners en de mooiste creaties maken. Hieronder een selectie van de foto’s die mij inspireren om ook van mijn planner straks net zo’n pareltje te maken. Ik werd vooral erg enthousiast van Miss Trenchcoat die veel video’s opneemt over planners maar ook een erg leuk blog heeft waar ze zelf printables verkoopt maar bijvoorbeeld ook webinars geeft over het beginnen van een eigen business.

Ook Plan with Anita vind ik erg leuk. Naast dat ze leuke video’s maakt zijn vooral ook haar Instagram foto’s erg inspirerend!

De Filofax Patent Domino

Een hele mond vol, maar deze planner heb ik besteld. In formaat personal en de kleur turkoois. Ik kan niet wachten totdat de agenda op mijn deurmat valt (als het goed is zeer binnenkort!). Ik heb uiteraard al wat dingen gekocht om de agenda op te leuken, denk aan washi tape, sticky notes etc. Hieronder een aantal afbeeldingen van de agenda! Ben jij ook een Philofaxy fan of ben jij juist meer van de digitale agenda?

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Deborah
  19/08/2015 at 13:48

  Mooi kleurtje!!
  Ik houd ook wel van dit soort agenda’s.
  Veel plezier er mee.

  • Reply
   Laura Kuiper
   19/08/2015 at 15:15

   Ja mooi hè! Ben erg benieuwd hoe de kleur in het echt overkomt :)

 • Reply
  Sylvia
  19/08/2015 at 16:01

  Maar wat is nu precies het voordeel tegenover andere agenda’s?

  • Reply
   Laura Kuiper
   19/08/2015 at 16:41

   Weinig. Het werkt hetzelfde alleen kun je hier zelf inserts voor maken en de gehele agenda dus customizen naar jouw behoefte. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen weekplanner maken, to do listst toevoegen en meer. Je kunt dus nig net iets creatiever aan de slag!

Leave a Reply