Blog Foodie Friday

Foodie Friday: Kokosbollen met chocolade

Toen ik het recept zag op Uit Pauline’s Keuken wilde ik deze heerlijke kokosbollen gelijk maken. Healthy én lekker. Wat wil je nog meer? In mijn geval… Chocolade. En dus heb ik een klein beetje hele pure chocolade toegevoegd aan het recept, ik moet zeggen dit maakte het wel helemaal af. Zeker een aanrader deze healthy Kokosbollen met chocolade. Lees hier het recept.

Ingrediënten

Voor tien kokosbollen heb je onderstaande nodig:

 • 3 eiwitten
 • Agavesiroop (Dit gebruik je als zoetmiddel, voeg toe naar smaak. Je kunt ook 1 banaan gebruiken of wat honing. Maar net wat je zelf lekker vindt!)
 • 150 gram kokos
 • Snuf zout
 • 150 gram pure chocolade (ik heb 200 gram 70% chocolade gebruikt en had nog heel veel over.)

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Roer de kokos, het zout en de agavesiroop door elkaar heen. Als je banaan gebruikt pureer je deze eerst en voeg je daarna de kokos en het zout toe.
 3. Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot stevige pieken. Wil je gelijk een workout hebben tijdens het bakken? Doe dit dan met de hand;) Het moeten echt hele stevige pieken zijn dus je bent wel even bezig.
 4. Spatel de eiwitten nu voorzichtig door het kokosmengsel
 5. Bekleed een bakplaat met bakpapier
 6. Vorm ongeveer 10 ballen uit het mengsel. Ik heb dit met mijn handen gedaan. Het kan natuurlijk ook met een lepel of ijsschep. Plakt het niet goed genoeg aan elkaar? Dan kun je wat extra agavesiroop toevoegen. Maar door de eiwitten is dit waarschijnlijk niet nodig.
 7. Bak de kokosbollen ongeveer 15 minuten in de oven. Ze moeten mooi goudbruin zijn.
 8. Wanneer de bollen klaar zijn laat je ze eerst even afkoelen. Dit kun je ook in de koelkast doen om het sneller te laten gaan.
 9. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie
 10. Dip, wanneer de ballen afgekoeld zijn, ze een voor een in de chocolade. Je kunt ze helemaal bedekken, maar dan heb je wat meer chocolade nodig. Ik heb ze voor de helft bedekt. Dit zorgde voor een goede verhouding tussen chocolade en kokos.
 11. Laat de ballen weer afkoelen zodat de chocolade goed uithard.
 12. Eet smakelijk!

Kokosballen met chocolade

Je kunt de ballen ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren, maar waarschijnlijk zijn ze wel eerder op!

Een lekker makkelijk en gezond recept, wat wil je nog meer?

 

Laura Kuiper

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply