Blog Reviews

Review: The Theory of Everything

The Theory of Everything, een film over het leven van de briljante Stephen Hawking. Die moest ik zien! Lees hier meer over het verhaal én wat ik van de film vond.

 Stephen and Jane

The Theory of Everything

De film is vernoemd naar het boek dat Stephen Hawking heeft uitgegeven. Stephen Hawking is degene die het bestaan van de zwarte gaten in het heelal heeft bevestigd, maar ook ontkracht. The Theory of Everything is een theorie over het begin van tijd. Dus eigenlijk een theorie over het begin van alles.

De film gaat over Stephen Hawking, zijn tijd op de universiteit maar vooral ook over de relatie tussen hem en zijn vrouw. Bekijk hier de trailer:

What I Think

The Theory of Everything is echt een van de beste films die ik gezien heb. Eddie Redmayne zet zijn rol perfect neer. De progressie van de ziekte MS is zo echt, je vergeet dat hij een rol speelt. Felicity Jones speelt Stephen’s vrouw in de film. Ook haar acteerwerk is heel goed.

Je leert Stephen kennen als een normale maar briljante student, studerend aan de University of Cambridge. Je ziet echter dat er iets met zijn lichaam gebeurt, wanneer ze erachter komen dat het MS is blijft Stephen niet bij de pakken neerzitten. Hij wil er nog zoveel mogelijk uithalen. Jane steunt hem hierin. Ze gaan trouwen, krijgen kinderen. Ook op academisch gebied gaat het goed, hij schrijft zijn scriptie, wordt doctor, schrijft een boek en nog veel meer. Je wordt meegenomen in de progressie van de ziekte maar ziet hoe hard Stephen ervoor vecht om hem dit zo min mogelijk te laten belemmeren. Mooi moment: de dag waarop hij een computer krijgt die voor hem spreekt (hij klikt snel door het alfabet heen en dat wordt vertaald naar spraak). De computer heeft namelijk een Amerikaans accent, niet helemaal wat ze in gedacht hadden natuurlijk! Maar alsnog zijn zowel Stephen als zijn vrouw er erg blij mee.

The Theory of Everything

Centraal in het verhaal is ook de relatie tussen Stephen en zijn vrouw. Je ziet hoe deze leidt onder de ziekte, maar ook hoe hard ze ervoor vechten om het toch goed te doen.

De lovende kritieken en de oscar zeggen misschien genoeg, maar ik zeg het toch ook. Deze film moet je zien!

Ik geef de film een 9! 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply