Blog

Vakantieplannen!

Omdat Ben en ik in de zomerperiode niet op vakantie zijn geweest (poor us), gaan wij eind dit jaar nog even weg. En met weg, bedoel ik ook echt weg. Wij gaan namelijk 8 dagen naar Lapland! 8 dagen gevuld met sneeuwscooter tochten, husky’s, sauna en hopelijk het noorderlicht.

reindeer-lapland_1243138c

Het programma

De reis hebben wij geboekt via Reisxperts en is helemaal gepland. Bijna elke dag staat er wel wat op het programma.

 • Dag 1: We vliegen eerst van Amsterdam naar Helsinki, en dan van Helsinki naar Ivalo waar we met een auto worden opgehaald om naar het dorpje Saariselka te gaan. Hier kunnen we dan inchecken en bijkomen van de reis, en heel snel hele warme kleding aantrekken! (Note to self: doe dit maar van tevoren, dan heb je het in ieder geval lekker warm bij aankomst!)
 • Dag 2: Wandelen in de bergen. Op deze dag gaan we een wandeling maken door de diepe sneeuw. Tijdens deze tocht kunnen we ook spoorzoeker spelen. op zoek naar sporen van konijnen, vossen en eekhoorns.
 • Dag 3: Sneeuwscooter tocht en ijsvissen. Ja echt we gaan ijsvissen. Eerst met de sneeuwscooter op weg naar een afgelegen meer. Wie weet vangen we wel een echte zalmforel! Deze zwemmen hier als het goed is rond. Wat je vangt mag je later grillen bij het kampvuur.
 • Dag 4: Sneeuwscooter tocht 2. Maar deze keer door een natuurgebied in het bergachtige gebied rondom het dorp.
 • Dag 5: Langlaufen. Yes, we gaan de lange latten onderbinden en deze dag weer een tocht maken door de natuur maar dan op Langlaufski’s.
 • Dag 6: Husky safari… Jaa we gaan het echt doen, een heuse slede toch door de natuur van Lapland. Tussen het sleeën door zullen we lekker opwarmen bij een kampvuur.
 • Dag 7: Vrije dag. Een dag waarop we misschien nog naar een rendierfarm gaan of wie weet zelfs naar Santa’s Village! Wat we maar willen.
 • Dag 8: Weer naar huis.

 lapland404_435250c

 

 

Nu ik dit programma zo weer bekijk word ik alleen maar meer enthousiast. Zucht, nou nog maar 6 weekjes wachten en dan gaan we die kant op! En in de periode dat wij gaan is de grootste kans om het noorderlicht te zien in Fins Lapland, dus dat gaan we zeker opzoeken!

Inpakken en wegwezen!

Voor deze reis is inpakken en het aanschaffen van de juiste kleding erg belangrijk. Dat aanschaffen hebben we de afgelopen tijd ook zeker gedaan. Ski-jassen en brillen zijn aangeschaft evenals handschoenen, thermokleding en snowboots. Het enige wat we misschien nog willen aanschaffen is een GoPro camera zodat we al deze activiteiten kunnen filmen! En dan dat allemaal nog in de koffers krijgen..

Mensen op een sneeuwscooter in Lapland

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Kaat
  12/11/2013 at 06:44

  Nou Laura, dat klinkt te gek! Ik weet zeker dat het een fantastische ervaring gaat worden, geniet!

 • Reply
  Aukje
  12/11/2013 at 07:21

  Waauw dat klinkt inderdaad heerlijk! Time flies en voor je het weet zit je voor een knapperend haardvuurtje!

 • Reply
  Tjeerd Visser
  12/11/2013 at 18:02

  Hallo Laura, een erg gave trip zeg.
  Ik had het er vandaag met Niels over.
  Mag ik vragen waar je die geboekt hebt?
  Groet Tjeerd (collega can Niels)

Leave a Reply