Blog

Tag: BKReadathon Tag

Afgelopen week organiseerde de website Books & Kisses een Readathon. Een week waarin je een eigen leesdoel kon stellen en vooral veel leuke prijzen kon winnen! Hiervoor moest je opdrachten doen, maar ook vragen beantwoorden. Ik heb hier een tag van gemaakt voor mijn blog! Lees hier mijn antwoorden op de vragen en bekijk een aantal foto’s voor de opdrachten waaraan ik heb meegedaan.

 

Books & Kisses

Books & Kisses is een blog vol met artikels over boeken, recensies maar ook ander soort artikels. De artikels worden geschreven door vier enthousiaste dames. Lisanne Hoekstra, Daniëlle Polet, Eveline Bal en mijn zus Barbara Kuiper. Dit jaar organiseerden zij voor het eerst een Readathon.

Mijn doel

Het doel dat ik voor mijzelf had gesteld heb ik bij lange na niet gehaald. Het was dan misschien ook een ietsie pietsie ambitieus. Ik wilde het boek New York van Edward Rutherfurd uitlezen en dan nog twee boeken. Het boek New York heeft 800 bladzijden, een beetje veel dus. Ik heb het doel dat ik had gesteld niet behaald, maar ik heb wel veel meer gelezen dan normaal. Lezen heb ik altijd leuk gevonden maar de afgelopen tijd deed ik het veel minder. Na de Readathon wil ik toch meer blijven lezen, hopelijk komen er dan ook wat meer book reviews op mijn website!

De vragen

Challenge: Name a book

Bij deze challenge moest je een boek dat je nog niet had gelezen, en waarvan je ook niet zo goed wist waarover het gaat, een nieuwe titel geven. Ik Heb het boek The shock of the fall een andere titel gegeven: “When the Leaves start to fall ” .  Op de cover van het boek staat een boom waar niet veel blaadjes meer aan zitten, het heeft een donkerblauwe kleur waardoor het lijkt alsof de avond begint te vallen. Het heeft iets mysterieus, alsof er iets groots gaat gebeuren. Vandaar mijn nieuwe titel.

The Shock of the Fall

 

Vraag: Wat is jouw meest merkwaardige leesgewoonte?

Mijn meest merkwaardige leesgewoonte is dat ik de kaften van mijn boek altijd zo netjes mogelijk probeer te houden. Daarom sla ik het boek tijdens het lezen ook zo mijn mogelijk open, meestal een hoek van zo’n 45 graden. Op die manier krijg je geen rimpels in de kaft. Een beetje moeilijk zo af en toe, maar mijn boeken blijven hierdoor wel mooier!

Challenge: Achter de rug

Bij deze challenge moet je van de titels van minimaal drie boeken een goedlopende zin maken. Hieronder mijn resultaat! New York, stad van de sterren, ontdekt!

Achter de rug

 

Vraag: Welke slogan of quote is op jou van toepassing?

Natuurlijk de quote die ook als leidraad voor mijn blog dient! Life, love and the pursuit of happiness.  Mijn doel is om een leven te leiden waarin ik gelukkig ben en veel liefde om me heen heb en aan anderen kan geven. Hoewel dit niet elke dag even makkelijk is probeer ik mezelf hier altijd aan te herinneren!

Vraag: Stel je wint 100 euro aan boekenbonnen. Maar dit bedrag mag je alleen besteden aan boeken/genres die je normaal niet zo snel zou lezen. Welke boeken zou je  dan kiezen en waarom?

Deze vraag heb ik niet beantwoord voor de Readathon omdat ik het boek dat je kan winnen al in mijn boekenkast heb staan. Maar als ik echt moet kiezen dan zou ik denk ik gaan voor thrillers, ik lees hier echt heel weinig van, ik ben echt een mietje op het gebied van enge films en boeken, maar als ik er dan af en toe een lees vind ik het toch best leuk! Ik zou dan kiezen voor de boeken:

 1. De kraamhulp van Esther Verhoef – Als ik de recensies zo lees is dit een heel interessant boek dat je echt gaat meeslepen in de driehoeksverhouding tussen de vrouwen! Zou Hennequin, de lieve kraamverzorger, dan toch de broer van Miriam vermoord hebben?
 2. Never Go Back, The new Jack Reacher Thriller van Lee Child – Ik heb al veel gehoord over de Jack Reacher thrillers van Lee Child, ze schijnen echt heel goed te zijn! En dat wil ik nou zelf ook wel eens lezen.
 3. The ocean at the end of the Lane van Neil Gaiman – De beschrijving van dit boek grijpt me echt. Een duister boek waarin een bijzonder meisje een lichtpunt verschaft.
 4. Inferno van Dan Brown – De boeken van Dan Brown zijn zo’n Hype. Ik wil als ik dan de kans krijg toch maar eens kijken waarom dit zo is.
 5. Meer boeken kan ik zo niet verzinnen..

Vraag: Wat is jouw gouden leestip?

Een echte gouden Leestip heb ik niet. Maar ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik alles om me heen heb om helemaal in mijn leeswereld te komen. Een lekkere plek op de bank of in de schommelstoel, en dekentje, een grote kop thee en wat lekkers. Niks of niemand kan mij dan nog uit mijn leeswereldje halen!

Vraag: Wat is jouw all time favorite boek en waarom?

Mijn absolute favoriet blijft toch Harry Potter en de steen der wijze . Echt in dat boek kan ik mijzelf helemaal kwijt raken, ik zie mezelf al op Hogwarts rondlopen! Ik heb het boek echt al heel vaak gelezen maar kan er niet genoeg van krijgen. Iedereen zou toch willen dat die wereld werkelijk zou zijn! 

Vraag: welk personage uit één van de boeken die je hebt gelezen is je het meest bijgebleven en is degene waarvan jij zou willen weten hoe het daarmee verder zou zijn gegaan?

Ik heb ooit het boek Soraya gelezen over een meisje dat in een dorpje in een ontwikkelingsland woont. Naar dit dorp komen hulpverleners. Aan het einde verstopt ze zich op een boot om met de hulpverleners mee te gaan. Ze ontdekken haar en helpen haar op de boot. Ik zou heel graag willen weten of ze bij de vrouwelijke hulpverlener heeft kunnen blijven en hoe het nu met haar gaat!

Vraag: Wie is jouw favoriete mannelijke personage, waarom en uit welk boek?

Mijn favoriete mannelijke personage.. Dat is een moeilijke! Ik denk dat dit boor mij de mannen uit de Master familie zijn uit het boek New York van Edward Rutherford. Deze familie maak je in verschillende generaties mee en je merkt heel duidelijk dat elk nieuwe mannelijke lid van de familie meegroeit met de tijd. De familie waarden blijven hetzelfde maar overtuigingen over hoe New York eruit moet zien en hoe het bestuurd moet worden veranderen. Vooral de verschillen tussen John en zijn zoon James zijn leuk om te lezen.  Een loyalist en een patriot in een huis. Een strijd tegen overtuigingen en de familie gevoelens. Erg leuk om te lezen! 

Challenge: Bookface

Bij deze challenge pak je een boek met daarop een hoofd of een deel van een hoofd en maak je een foto waarop het lijkt alsof jijzelf en het boek samensmelten. Hieronder het resultaat!

Bookface

 

Vraag:  Welk boek heeft jou het meest geëmotioneerd tijdens het lezen en waarom? Dat kan zijn lachen, huilen, boos worden en ga zo maar door

Het boek dat mij het meest geëmotioneerd heeft. Ik denk toch dat dit de boeken van de cross fire serie zijn. Die boeken slepen mij helemaal mee. Ik leef mee met de karakters, heb gelachen maar ook in flinke spanning gezeten. En bij de crossfire trilogie heb ik zelfs wel een traantje gelaten. Echt heel goed geschreven boeken vind ik zelf.
En dat waren de vragen die ik beantwoord heb (plus 1 extra) en de challenges waaraan ik heb meegedaan! Ik denk dat je nu ongeveer een beeld kan vormen van wat ik lees en wat ik leuk vind. Ik vond het in ieder geval erg leuk om mee te doen met de Readathon. Bedankt meiden voor de organisatie!

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Henriëtte
  07/05/2014 at 10:24

  Leuk om deze antwoorden te lezen Laura! Ze geven een goed beeld waarvan jij als ‘lezer’ houdt. Opvallend dat Harry Potter en de Steen der wijzen nog steeds op nr. één staat. Je was vroeger al helemaal in de ban van dit personage en verslond deze dikke pillen. En waren de boeken van JK Rowling nog niet in het Nederlands verschenen dan kocht je de Engelse versie. Wachten was geen optie

  • Reply
   Laura Kuiper
   08/05/2014 at 14:30

   @Henriette Bedankt! Harry Potter is nog steeds het boek dat mij, zoals jij al goed beschrijft, heeft betoverd. Ik verslind ze nog steeds! Ik vind het stiekem nog steeds jammer dat het verhaal klaar is. Gelukkig kan ik de boeken nog zo vaak lezen als ik wil!

 • Reply
  Barbara
  07/05/2014 at 17:55

  Leuk bericht geworden. Het geeft goed weer hoe de week ervoor jou eruit heeft gezien! En het is natuurlijk erg leuk om jouw antwoorden te lezen.

  • Reply
   Laura Kuiper
   08/05/2014 at 14:30

   @Barbara Dankjewel! Het was een erg leuke week, goed georganiseerd!

Leave a Reply