Blog

Running: We Run Amsterdam

Afgelopen zaterdag was het zover, Nienke en ik hebben de 10k gelopen tijdens We Run Amsterdam. Het running event van Nike, speciaal voor vrouwen. Lees hieronder hoe het ging!

http://www.nike.com/nl/nl_nl/c/cities/amsterdam?ref=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

De race

De route is een van de mooiste routes die ik gelopen heb, door de stad, het mooie Vondelpark, onder het Rijksmuseum door en weer terug. De hoeveelheid mensen die iedereen aan het aanmoedigen waren hielp natuurlijk ook mee.

We waren ongeveer kwart over 7 in het stadion en wilden onze race packs ophalen. de rij die er stond was alleen echt astronomisch lang. Duizenden mensen die hun racepack kwamen ophalen en een kleine tent waar je het kon ophalen, gedoemd om te mislukken. Maar gelukkig stond een vriendin al verder in de rij en konden we zo redelijk snel onze spullen ophalen. Ze stapten toen ook al af van het namen systeem omdat dit gewoon teveel tijd kostte. De race Pack bestond overigens uit je startnummer, een bandje met het vak waarin je moest starten en een (super handige, dry-fit) t-shirt of tanktop.

We Run Amsterdam pre running selfie

Verder was het stadion vol met enthousiaste vrouwen en meiden. Er was een tent waar je een ‘ tattoo’  kon laten zetten, je make-up kon doen en zelf een waar je haar in het perfecte race kapsel werden gezet. Erg leuk geregeld!

De warming-up stond gepland om 20:30 maar vanwege de vertraging met de packs werd dit later. Gelukkig maar want er stond, zoals altijd bij de vrouwen toiletten, een gigantische rij.

We Run Amsterdam, going to the start!

Na de warmin-up werd je per tijdsvak (gesorteerd op de tijd die je wilde halen) naar de start gebracht. En toen was het zover!

Zoals eerder gezegd ging deze race niet om een perfecte tijd, we gingen het samen uitlopen en dat hebben we gedaan!

 

De resultaten

Ik heb de race heerlijk gelopen, daar heeft de goede sfeer ook zeker aan bijgedragen. Voor Nienke was het iets zwaarder maar ook zij is met een eindsprint over de finish gekomen! Hieronder de definitieve resultaten, ik denk dat we absoluut niet mogen klagen.

So we did it! We hebben het gehaald. En volgend jaar wil ik zeker weer mee doen, alleen dan voor een record tijd. Het is echt een super race om aan mee te doen, de sfeer, de route, het publiek.. Dit wil je niet missen. Ren jij volgend jaar ook mee?

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Deborah
  18/05/2015 at 11:53

  Wat goed, gefeliciteerd.
  Wat een leuke medaille. Is weer eens wat anders :)

  • Reply
   Laura Kuiper
   18/05/2015 at 21:33

   Bedankt! Ja echt heel leuk, deze draag ik wel vaker gok ik zo ;)

Leave a Reply